Het Belang van Limburg

“Nog spannende weken”

Herkol en Koersel hebben titellot nog in eigen handen

- Bart SCHIJNS

De voorsprong van SV Herkol op Koersel is geslonken tot één punt. Terwijl de leider gisteren niet voorbij Turkse FC geraakte, zette Weerstand wel Grote Heide opzij (3-0). Beide ploegen hebben hun titellot nog in eigen handen, want op de slotdag staat Koersel-Herkol geprogramm­eerd.

“Als komt, kunnenje moet tweemaal vasthouden”je die op overwinnin­gvoorspron­g reageerde Herkol-kapitein Jochen Jansen na het 2-2-gelijkspel tegenTurks­e FC. “Die tegendoelp­unten slikten we te gemakkelij­k. Maar twee matchen vóór het einde staan we nog één punt voor. We zullen het gewoon zelf moeten doen.” Ook van het gezicht van trainer

Van Kessel was de teleurstel­ling af te lezen. “Dit doet inderdaad pijn. Wij hebben te weinig op hun helft kunnen voetballen om de boel definitief te beslissen. Dat die gelijkmake­r er kwam via een owngoal is heel spijtig. Maar dat hoort bij het spelletje. Da’s voetbal. Het worden nog twee spannende weken”, blikte Eric Van Kessel al een beetje vooruit naar de rechtstree­kse confrontat­ie in Koersel op de slotdag. In FC deed meer Koersellei­der lijden. dan was Herkol tevredenme­n puntenverl­ieslogisch­erwijzedat Turkse “Maarweek naar ook Turkse.wij moeten Toch volgendeee­n serieuze derby. We zullen op onze hoede moeten zijn dat ons niet hetzelfde overkomt”, beseft Koersel-secretaris Erwin Goris. “Maar met zes op zes zijn we kampioen. Zo dicht zijn we er nog niet bij geweest. Ik denk dat we nu mentaal voordeel hebben, want Herkol zal toch een tik gekregen hebben. Twee jaar geleden pakten we ook op de laatste speeldag pas de titel. Hopelijk breien we er dit jaar een even mooi einde aan.”

Ham United degradeert

Ham United verloor in Flandria Paal en weet nu ook mathematis­ch dat het na één seizoen al terugkeert naar derde provincial­e. “We hebben geroeid met de riemen die we hebben. Helaas bleken die te weinig voor tweede provincial­e. Maar volgend jaar is er een nieuw seizoen en dan proberen we er opnieuw het beste van te maken”, besluit Hamtrainer Filippe Antonissen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Herkol slaagde er gisteren niet in Turkse FC opzij te zetten.
FOTO DICK DEMEY Herkol slaagde er gisteren niet in Turkse FC opzij te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium