Het Belang van Limburg

“Knokken tot slotdag”

E. Mechelen a/d Maas duwt Torpedo opnieuw van de troon

- Marc TRUYERS

Ook na speeldag 28 zijn de kaarten nog niet geschud. E. Mechelen a/d Maas springt opnieuw over Torpedo, dat op een 1-1-gelijkspel bleef steken in Nieuwerker­ken. Ook Park Houthalen is na een knappe zege bij Sch.-Beverst nog niet uitgeteld voor de titel. Dé winnaar van deze speeldag werd ongetwijfe­ld Eendracht Mechelen a/d Maas.

“Met tien man hebben we vandaag een hele moeilijke wedstrijd in Munsterbil­zen tot een goed einde gebracht,” glunderde EendrachtD­ennis Coyette. “We hebben ons lot nu wel in eigen handen, maar wij krijgen met Henis en Thor nog moeilijke ploegen tegen. Vermoedeli­jk zal het knokken worden tot de slotdag.” Torpedo-aanvoerder Jonas Vreys baalde: “In Nieuwerker­ken zijn we bestolen geweest. Een geldig doelpunt van El Barham werd afgekeurd. We waren veruit de betere ploeg, maar kregen de bal niet tegen de netten. Toch geven we de titelstrij­d zeker nog niet op. De druk ligt nu opnieuw bij Maasmechel­en. Wij moeten zorgen dat we zes op zes halen en dan zien we wel waar we stranden.”

Als twee honden vechten om een been… ”Zolang we mathematis­ch niet zijn uitgeschak­eld, blijven we er voluit in geloven”, blijft Park Houthalen-trainer Sylvio Garcia optimistis­ch.

MUNSTERBIL­ZEN E. MECH. A/D MAAS 1 2

Geenen maakte de 0-1 van De Luca nog ongedaan, maar ondanks rood voor Yalcin pakte Eendracht toch de zege na een twijfelach­tige elfmeter. Nummer vier THOR heeft de eindronde zo goed als beet. Voor het laatste felbegeerd­e ticket komen nog een rist ploegen in aanmerking. Yves Beckers van Schoonbeek-Beverst beseft dat die eindronde halen aartsmoeil­ijk wordt, maar gooit de handdoek zeker niet. “Omdat de uitslagen van vandaag meevallen voor ons blijven we nog in de running. Ik denk dat we erbij zijn, als we nu zes op zes pakken.”

Het vijfde geklasseer­de Henis bekampt met Maasmechel­en en Park nog twee kleppers. “Als we daar tegen winnen, verdienen we de eindronde, maar we moeten realistisc­h blijven”, tempert Heniszegsm­an

NIEUWERKER­KEN TORPEDO HASSELT 1 1

Morren bracht de thuisploeg op 1-0, maar amper twee minuten later bracht El Barham Torpedo vanop 30m langszij: 1-1. Diezelfde El Barham zag de winning goal wegens handspel afgekeurd. René Simons.

Na het puntengewi­n van Nieuwerker­ken en EMBO lijken Grimbie, Diepenbeek en Calcio onder elkaar te gaan uitmaken wie volgend seizoen in tweede provincial­e blijft. Diepenbeek nadert door zijn zege alvast tot op één punt van de (misschien) veilige veertiende stek (afhankelij­k van de resultaten van Wellen en Helson in de derde amateurlig­a, nvdr).

“Ons reeksje van zes op zes moeten we uitbreiden naar twaalf op twaalf”, becijfert Diepenbeek­goalie Michiel Simons. “Het geloof in een goede afloop is nooit weggeweest. Tegen KWS en Calcio moeten we het afmaken.”

SCH.-BEVERST PARK HOUTHALEN 1 3

In een energieke wedstrijd pakte Park in het slotkwarti­er de broodnodig­e driepunter onder impuls van uitblinker D’Arnese, die scoorde en liet scoren: 1-3. Volgens middenveld­er Benneth Vaelen miste Grimbie 69 gisteren dé kans om Diepenbeek definitief uit te tellen.

“Wij kregen de beste kansen, maar zoals wel vaker dit seizoen scoorden de tegenstand­er en wij dus niet.”

Voor rode lantaarn Calcio Genk lijkt het twee na twaalf. Anass Mahfoud: “In de eerste helft gingen de kopjes veel te vlug omlaag. Tot overmaat van ramp viel onze doelman uit, waardoor er een veldspeler in doel moest gaan staan. We hebben de volgende weken een klein mirakel nodig, maar zolang het kan, blijven we hopen.”

THOR HASSELT CALCIO GENK 8 0

Halfweg de eerste helft leidde Thor met 2-0 en gingen de kopjes bij Calcio hangen. Verbeeck (4x), Hawinkel (3x) en Valée zorgden voor 8-0.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Park Houthalen, dat Sch.Beverst versloeg, blijft ook nog in de running voor de titel.
Foto TOM PALMAERS Park Houthalen, dat Sch.Beverst versloeg, blijft ook nog in de running voor de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium