Het Belang van Limburg

Statie toch niet aan laatste statie toe?

-

Statie Zolder kondigde vorige week aan dat het na dit seizoen ophoudt met bestaan en daarom werden na de match tegen Lummen (1-2-verlies) bestuur en trainer Mathijs in de bloemetjes gezet. Maar uiteindeli­jk is het nog niet zo zeker dat de club verdwijnt. "Er zijn enkele mensen bereid om de club over te nemen, maar dan moeten ze snel zijn," aldus voorzitter Danny Baeten. De spelers van Statie Zolder kwamen gisteren aan de aftrap met in het achterhoof­d dat het de laatste match van de club zou zijn. “En dat was er in de beginfase zeker aan te zien”, aldus trainer Freddy Mathijs. “Maar daarna hebben we ons herpakt. We kwamen op voorsprong, maar na twee domme vrijschopp­en gaven we het toch nog uit handen. Jammer dat we het seizoen niet in schoonheid konden afsluiten. Na de match was de sfeer bedrukt en koel. Maar dat is niet abnormaal, he. Voor mezelf ook. Ik heb hier in totaal tien jaar getraind. Dat doet je wel iets.”

Voorzitter Baeten was verrast met de talrijke opkomst van de toeschouwe­rs. “Ik denk dat ik elke week moet aankondige­n dat we onze laatste match spelen, zoveel volk hadden we echt niet verwacht”, aldus de preses. “Op het einde was de drank zelfs op, spijtig genoeg. Maar ja, voor je laatste match ga je niet heel veel drank meer voorzien, he, wetende dat er de laatste maanden zo weinig volk was. Het goede nieuws is dat de club misschien niet helemaal dood is. Wij als bestuur stoppen wel, maar er zijn personen die de club misschien willen overnemen. De gesprekken waren toch al positief. We hebben open kaart gespeeld en ze weten dat er kleine schulden zijn. Maar die willen ze overnemen. Ze hebben nog een week de tijd.”

Dilsen gaat naar de eindronde

Dilsen heeft het laatste eindrondet­icket weggekaapt. Feyyas Özen (foto) was één van de uitblinker­s in de winstmatch tegen Lanklaar. Molenbeers­el, dat al zeker was van de eindronde, pakte dankzij winst bij SLW Maaseik de laatste periodetit­el.

ROTEM - AS

4-4

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Klaart de hemel boven Statie Zolder toch weer op?
FOTO RAYMOND LEMMENS Klaart de hemel boven Statie Zolder toch weer op?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium