Het Belang van Limburg

Dan toch opnieuw spanning?

Eisden-Dorp grijpt naast eerste kans op titelvieri­ng

- Jo TREKELS

De Limburgse kampioen in tweede nationale B is nog niet gekend. Aan geen van beide voorwaarde­n werd vrijdag voldaan. Runner-up United Wellen liet niets liggen bij Koersel (0-6) en koploper Eisden-Dorp kwam thuis niet verder dan een draw tegen Hoeselt (7-7). Na een match om duimen en vingers van af te likken. Daar was iedereen het over eens. Veertien goals! Dat is er eentje elke drie minuten. En ze kwamen dan nog in een lekkere cadans. Hoeselt klom liefst vijf keer op gelijke hoogte, ging er dan over, om in de ultieme slotsecond­en toch nog de gelijkmake­r te slikken op de counter.

“Het was een topwedstri­jd zoals het hoort”, zei de Hoeseltse T1 Raf Verjans. “We speelden goed, maar profiteerd­en niet van hun twee uitsluitin­gen en verzuimden de wedstrijd dood te maken.” Collega Antoine Merlino bevestigde dat het ging om “een wedstrijd waarvoor iedereen zaalvoetba­l speelt.”

Wel had de Nederlands­e spelercoac­h wat moeite met de hoge foutenlast. “Het was super sportief, dan is het jammer dat de scheidsrec­hters de wedstrijd niet aanvoelen.” Zirihoui kreeg een tweede gele kaart na protest, doelman Calsius bracht de doorgebrok­en Wagemans ten val. De match kende ook twee (anti-) Thuisspele­r Mitch Reijntjens greep ondanks zes (!) goals naast de drie punten. Bezoeker Joren Paulus knalde vier keer raak, maar miste ook drie tienmeters.

“De eerste trapte ik vol op de kruising, de twee andere anderen waren te zwak getrapt”, vertelde Paulus, die naar Celtic Houthalen trekt “Jammer, maar ik kan van mijn match en die van de ploeg weinig slecht zeggen. Eisden had een beetje meer geluk. Kampioenen­geluk? Ik zie ze het wel halen.” De Maaslander­s blijven drie duels vóór het einde in polepositi­on, met vier punten bonus. Op 14 april is het nog Eisden-Wellen. “Natuurlijk zorgt dit voor wat extra spanning”, bekent Antoine Merlino. “Maar dat is alleen maar positief. Voor de groep verandert er verder niets. Iedereen is gemotiveer­d.” Bij Wellen, dat met 0-6 won in Koersel, hopen ze stiekem nog op een opzienbare­nde omwentelin­g. “Dit is het seizoen dat we wilden: zolang mogelijk meedoen voor de hoofdprijs”, opperde coach Mario Hoste. “We geven alleszins nog niet op. We zitten in onze beste fase van het seizoen. We geven heel weinig weg en creëren heel veel kansen. We zien wel.” Krijgen we dan toch opnieuw spanning?

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Ciarlo zit Paulus - auteur van vier goals - op de hielen.
Foto RAYMOND LEMMENS Ciarlo zit Paulus - auteur van vier goals - op de hielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium