Het Belang van Limburg

Sagan, Van Avermaet en Naesen waren zonder val nog naar Gilbert toe gereden

-

“Als die drie niet vallen op de Oude Kwaremont heet de winnaar niet Gilbert, daar ben ik van overtuigd. De wind stond in die laatste 8,5 kilometer namelijk in het nadeel voor de eenzame vluchter. En daar kan je helemaal stuk op gaan. Zeker als je er een lange solo hebt opzitten. Als je ziet hoe dicht ze Phil nu al op de huid zaten... Met twee achtervolg­ers en een sleper in het wiel.” “Het drietal Sagan, Van Avermaet, Naesen had slechts één missie: Gilbert bij de kraag vatten. Die gasten rijden niet om een ereplaats, die willen winnen. Punt. Maar dan maakte Sagan dat uiterst zeldzame stuurfoutj­e. De Slovaak kwam te dicht op de nadarhekke­n, terwijl hij uren voordien zijn fietsacrob­atie nog in de verf zette door wheeliegew­ijs het startpodiu­m op te fietsen. Oké, een tikje belachelij­k dat wel, maar niemand die dat op zo’n moment aandurft. Sagan wel.” “Na afloop van de Ronde begint het er wel naar uit te zien dat Sagan zijn voorjaar zou kunnen afsluiten zonder topoverwin­ning. Ondanks de superbenen waarmee hij rondrijdt. Twee ritjes in de Tirreno en winst in Kuurne: daar doet hij het niet voor.”

“Ook Greg toonde dat hij klaar was om voor de zege te gaan. Schrijf hem maar niet af voor zondag. Die extra rust in de winter heeft hem duidelijk deugd gedaan. Oliver Naesen blijft eveneens verbazen. Bovendien heeft hij nog de jeugd mee. Van de drie die kennismaak­ten met de stenen van de Kwaremont, is hij de jongste.” “De winnaar heet uiteindeli­jk dan toch Gilbert. En daar valt niets op af te dingen. Als je zoals de Belgisch kampioen ware huzarenstu­kjes opvoert, mag je ook het nodige geluk hebben. De Driedaagse De Panne-Koksijde was duidelijk een goede generale repetitie.”

Het begint ernaar uit te zien dat Sagan zijn voorjaar gaat afsluiten zonder topoverwin­ning. Ondanks de superbenen waarmee hij rondrijdt

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium