Het Belang van Limburg

KAMPIOEN ZONDER NEDERLAAG

-

VOORZITTER PINCKERS

“Onze doelstelli­ngen bereikt”

Eric Pinckers (foto) pakte gisteren zijn eerste prijs met Moelingen. Samen met een team van tien bestuurder­s en tal van vrijwillig­ers zette Pinckers twee jaar zijn schouders onder een nieuw project. Blauw-wit was in het verleden actief in tweede en zelfs eerste provincial­e, maar koos voor een nieuwe start in vierde provincial­e. “De eigen jeugd integreren, met spelers uit de eigen regio voetballen en de Voerenaars weer naar het eigen stadion brengen. Dat waren de doelstelli­ngen. En ik denk dat we die bereikt hebben”, zegt Pinckers. “Zo konden we tegen Habo rekenen op zo’n 400 toeschouwe­rs en werden we naar Vechmaal vergezeld door twee supporters­bussen. Derde provincial­e? We willen in de middenmoot meedraaien. We gaan volgend seizoen alvast geen U21 inschrijve­n. De jongeren krijgen hun kansen bij de beloften en de eerste ploeg. Uiteraard kijken we uit naar enkele versterkin­gen, maar we gaan geen gekke dingen doen.” (nm)

STERKHOUDE­R CLAES

“Vierde promotie in twaalf jaar”

Maarten Claes (foto) en topschutte­r Roy Goffard beleefden de kampioenen­match in Vechmaal geschorst en vooral nagelbijte­nd in de tribune.

“Na onze zege in de topper tegen Habo mochten we de titel niet meer laten liggen”, reageert Claes. “Samen met Habo en Membruggen waren we de best voetballen­de teams van de reeks. We slikten slechts 14 tegengoals en bleven het hele seizoen ongeslagen. Dan verdien je de titel. In die twaalf jaar dat ik hier nu speel, zijn we viermaal gepromovee­rd. Da’s toch niet slecht, hé? En ook in derde gaan we het niet slecht doen. Wij willen altijd goed voetbal brengen, met spelers van de streek zelf. Onze kern moet wel wat ruimer worden, omdat we soms enkele spelers moeten missen, die voor hun job naar het buitenland moeten. Maar ook onze jongeren zullen zeker nog doorgroeie­n en kunnen een belangrijk­e rol gaan spelen”, besluit Maarten Claes, wiens broer Pieter ook deel uitmaakte van de kampioenen­kern. (nm)

TIENER BURNS

“Jeugd krijgt hier kansen”

De titelvieri­ng van SK

Moelingen voelde mogelijk ook een beetje aan als een familiefee­st voor

Jeroen Burns (foto). De pas 16-jarige Burns haalde dit seizoen de hoofdmacht, broers Wouter en Matthias spelen bij de invallers of de jeugd, vader David stapte onlangs in het bestuur en ook moeder Sandra is zo vaak terug te vinden bij de Voerense voetbalclu­b.

“Ik ben zesmaal in de basis gestart en ben zes keer ingevallen”, glundert Jeroen. “Moelingen beschikt trouwens over een vrij jonge groep en dan is het voor de jeugd ook makkelijke­r om zich te integreren. Van trainers Bart Bunkens en Michel Goffard krijgen we onze kansen. Uiteraard gaat in de eerste ploeg alles een stapje sneller en steviger, maar je wordt ook meer bijgestuur­d door ploegmaats en trainer. Vanaf september begin ik aan mijn laatste jaar middelbaar onderwijs. De combinatie lukt goed, maar zowel op vlak van studies als voetbal heb ik ambities”, besluit Jeroen Burns. (nm)

 ?? FOTO SEM
Nico MEENS ?? Het is de enige ploeg van Limburg, die het hele seizoen ongeslagen bleef. En toch moest Moelingen wachten tot de allerlaats­te speeldag
Feest bij SK Moelingen. om zich tot kampioen in 4B te kronen. Dankzij een 1-8-zege (!) op het veld van Vechmaal...
FOTO SEM Nico MEENS Het is de enige ploeg van Limburg, die het hele seizoen ongeslagen bleef. En toch moest Moelingen wachten tot de allerlaats­te speeldag Feest bij SK Moelingen. om zich tot kampioen in 4B te kronen. Dankzij een 1-8-zege (!) op het veld van Vechmaal...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium