Het Belang van Limburg

Genkse bokser haalt verhaal bij Leon Bailey na belediging op Snapchat

-

Een filmpje dat voormalig Genk-voetballer Leon Bailey met zijn volgers op Snapchat deelde, brak de jonge Jamaicaan zuur op. Bailey filmde de Genkse muaythaibo­kser Atif Tanriseven Ribera terwijl die voor de spiegel stond te trainen. “Kijk naar deze clown!”, becommenta­rieerde Bailey. Ribera besloot daarop verhaal te gaan halen bij de voetballer op een Genks terras.

GENK -

Atif Tanriseven Ribera (24), die 48 kampen achter zijn naam heeft staan en boksles geeft in Sledderlo, was niet opgezet met het filmpje. “Plots kreeg ik berichtjes van mijn vrienden die me vertelden dat ik in een Snapchatvi­deo van Bailey figureerde. Aanvankeli­jk dacht ik dat het positief was, tot ik het filmpje ook onder ogen kreeg. Hij zei in de video dat ik een clown was.” Daarop besloot Ribera Bailey, die inmiddels voor Bayer Leverkusen uitkomt, een koekje van eigen deeg te geven. “Ik trok naar het Stadscafé in Genk waar hij met zijn vrienden zat. Daar heb ik hem een les in nederighei­d geleerd. Ik hoop dat hij onthoudt dat pesten not done is, wie je ook bent. Al verdient hij bakken vol geld, dat betekent niet dat hij mensen aan de schandpaal mag nagelen.”

Excuses

In het filmpje, dat live werd uitgezonde­n Facebook, kon je horen dat Ribera een paar keer “Waar is die neger?” roept. “Dat had ik niet mogen zeggen”, beseft hij. “Het gebeurde in een moment van woede.”

De spanning was te snijden. Bij momenten leek het alsof er gevochten ging worden. “Maar ik zou hem nooit met een vinger aanraken. Daar ben ik te ervaren voor.” Volgens Ribera is het niet de eerste keer dat Bailey ongewenst mensen pest terwijl hij het op film vastlegt. Bailey heeft zijn excuses aangeboden aan Ribera. “Daarmee is voor mij de kous af.”

Het filmpje dat Ribera maakte, kon op bijval rekenen. “Het is niet de bedoeling dat mensen dit nu gaan kopiëren of hem uitlachen. Hij is een fantastisc­he voetballer. Maar hij moet wel aan zijn ego werken”, aldus Ribera.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Ribera staat intussen weer voor zijn spiegel.
FOTO JEFFREY GAENS Ribera staat intussen weer voor zijn spiegel.
 ?? FOTO RR ?? Leon Bailey werd verrast aan het Genkse Stadscafé.
FOTO RR Leon Bailey werd verrast aan het Genkse Stadscafé.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium