Het Belang van Limburg

Woningen twee nachten op rij bekogeld met eieren

Politie houdt verscherpt toezicht

- Raf VANMECHELE­N

Twee dagen op rij moest Bert uit Sint-Truiden de resten van rauwe eieren van zijn terras en meubels schrapen. “Vandalen hebben op zeker vijf plaatsen toegeslage­n. Die mensen hebben geen respect voor andermans eigendom.”

In de nacht van zaterdag op zondag gooiden vandalen enkele eieren op het terras van Bert in de Parkstraat in Sint-Truiden. “De smurrie zat op de kussens van de terraszete­ls, trok in de blauwe steen en hing tegen de vensters. Ook bij mijn buren werden er eieren gesmeten. Een melding bij de politie heb ik zondag niet gemaakt, omdat ik dacht dat het bij een keer zou blijven.”

Na de opkuis van zondag stelden Bert en zijn partner vast dat er gisteren opnieuw eieren tegen het venster en op het terras werden gegooid. “We hebben dan wel aangifte gedaan in de hoop dat de politie een extra oogje in het zeil zal houden. Ik weet natuurlijk ook wel dat er grotere prioriteit­en zijn, maar voor ons is het heel wat werk. En ik vrees dat er blijvende schade is.”

Bert ging maandagoch­tend eens wandelen om te kijken of er nog ‘slachtoffe­rs’ waren. “Op de hoek van de Houtmarkt en de Clement Cartuyelst­raat en in de Abdijstraa­t werden er zeker nog vier huizen met eieren besmeurd. In de Abdijstraa­t zag ik een oud vrouwtje haar best doen om de smurrie uit haar rolluik te krabben. “Bij mij zat het ook in het gaas van het vliegenraa­m. Ik kan je verzekeren dat het geen lachertje is om dat op te kuisen.”

Korpschef Steve Provost is ondertusse­n op de hoogte. “We houden nu extra toezicht in de buurt. We vragen natuurlijk aan slachtoffe­rs om het te melden zodat we meer gericht kunnen patrouille­ren.”

 ?? FOTO VRS ?? Bert hoopt dat er snel een einde komt aan het vandalisme: “ik kan je verzekeren dat het geen lachertje is om dat op te kuisen.”
FOTO VRS Bert hoopt dat er snel een einde komt aan het vandalisme: “ik kan je verzekeren dat het geen lachertje is om dat op te kuisen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium