Het Belang van Limburg

Brouwer krijgt klappen van dieven

Twee daders kunnen ontsnappen

- Dirk ROEFFLAER

Gisteren hebben twee mannen een diefstal gepleegd bij drankenhan­del Daniëls in Overrepen. Ze hebben de kassa geplunderd en werden betrapt door de uitbater. Na een schermutse­ling konden ze vluchten. Drankenhan­del Prik&Tik aan de Hasseltses­teenweg in Overrepen is gesloten op maandag. Uitbater Davy Daniëls en zijn brouwer Bert waren aan de slag toen ze rond 14 uur onverwacht­s bezoek kregen. “Plotseling stonden twee jonge kerels naast me in het bureau boven de brouwerij”, vertelt Davy.

“Heineken, Heineken, big party”, vroegen ze in gebrekkig Engels aan Davy. Hij vertelde hen dat ze dat niet hebben en dat de zaak gesloten is op maandag. Daarop gingen de twee weer naar buiten. Maar Davy was er niet gerust in en nam een foto. Nog geen kwartier later werd hij op zijn gsm gebeld vanuit zijn winkel. Hij spurtte naar daar en zag dat de geldlade van de kassa was opengebrok­en. “Er zat enkel wisselgeld in. De telefoon staat naast de kassa op de toog. Vermoedeli­jk hebben ze een sneltoets geraakt met het verwijdere­n van de geldlade”, weet Davy, die meteen naar buiten liep, waar hij één van de mannen zag staan.

Geparfumee­rd

Ondertusse­n kwam ook Bert toegesneld. Ze omsingelde­n de dader en belden de politie. De dief raakte in paniek. Hij duwde Davy weg en verkocht Bert enkele rake klappen. “De man sloeg op de vlucht en sprong over een hek aan de achterzijd­e van het bedrijf. Even later zag een arbeider, die bezig was met de restaurati­e van de kerk, hoe de twee mannen in een auto stapten met een wit kenteken met zwarte letters. De politie was binnen de tien minuten hier met vier wagens. Ze hebben de omgeving uitgekamd en vingerafdr­ukken ontdekt op de geldlade”, vervolgt Davy. “De dieven zijn twee mannen van rond de 25 jaar. Ze waren netjes afgeborste­ld en goed geparfumee­rd.”

 ?? FOTO DIRO ?? Uitbater Davy Daniëls: “Heineken, Heineken, big party”, vroegen de dieven.
FOTO DIRO Uitbater Davy Daniëls: “Heineken, Heineken, big party”, vroegen de dieven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium