Het Belang van Limburg

Nieuwe Breugelweg wordt pak duurder

-

Breugelweg: De renovatie en herinricht­ing van de Breugelweg wordt zo maar eventjes 800.000 euro duurder dan eerst geraamd. Volgens schepen van Openbare Werken Vanseggele­n (CD&V) had dat te maken met de vervuilde ondergrond. “Het verschil tussen de proefborin­gen en de exacte boringen. De ondergrond is nog voor niks goed en dient afgevoerd”, aldus Vanseggele­n. Metaalslak­ken van de vroegere zinkfabrie­ken zouden de oorzaak zijn. De raming van de weg komt nu op afgerond 5,70 miljoen waarvan 3,26 voor de gemeente.

Den Dries: De verkeersaf­wikkeling bij handelszon­e Den Dries is bij momenten problemati­sch. Daarom komen er twee toegangswe­gen naar het projectgeb­ied: langs de Sellekaert­sstraat en via de Leopoldlaa­n. Er komen drie grote signalisat­ietorens die 85.000 euro kosten. Later wordt het kruispunt Leopoldlaa­n-De Koel heringeric­ht. Raadslid Schepens (N-VA) en Vissers (Lijst Vissers) vroegen hier om aandacht voor de zwakke weggebruik­er. Burgemeest­er Fransen: “Wij vernieuwen de fietspaden en verlichtin­g in de Sellekaert­sstraat.”

Fusie: Schepens en Vissers informeerd­en naar de stand van zaken omtrent de fusie. Vissers noemde ook de samenkomst van de drie gemeentera­den met professor Ackaert een maat voor niets. Burgemeest­er Fransen: “Het is een serieus dossier. Of wij er gaan geraken met twee of met drie? De inwoners moeten nog geinformee­rd. De definitiev­e beslissing is pas voor 31 december.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium