Het Belang van Limburg

Openheid over mandaten

-

Mandaten: MG en N-VA vragen openheid over alle publieke mandaten en vergoeding­en die aan gemeentera­adsleden en OCMWraadsl­eden toegekend worden. “Dat kan via een lijst op de website van de gemeente of in het infoblad”, aldus Jan Schonkeren (MG) en Jochen Schuermans (N-VA). Lode Ceyssens (CD&V) beloofde bij de goedkeurin­g van de jaarrekeni­ng de lijst bekend te maken.

Kapel: De procedure om de beschermde Sint-Brigidakap­el te restaurere­n wordt opgestart. “Er is een subsidie van 11.200 euro”, zegt burgemeest­er Ceyssens. De studiekost is geraamd op 14.000 euro.

Nieuw raadslid: Kristel Schrooten (CD&V) legde de eed af als nieuw gemeentera­adslid. Het reglement om de titel van ere-schepen toe te kennen werd goedgekeur­d. Voormalig schepen Johan Bongaerts krijgt die eretitel. MG vroeg om gemeentera­adsleden met lange staat van dienst een eretitel toe te kennen. “Dit is stroop smeren en niet meer van deze tijd”, zei Jochen Schuermans (N-VA). Het idee van MG wordt meegenomen in de evaluatie. N-VA stemde tegen.

Juridisch advies: N-VA wilde weten waarom bijkomend juridisch advies nodig was rond het “Masterplan Gruitrode”. “Advies is nodig om problemen te voorkomen. Nu kasteel en hoeve zijn samengevoe­gd was advies nodig om tot een globale ontwikkeli­ng te komen”, besloot Ceyssens. Onderzoek en advies kosten 850 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium