Het Belang van Limburg

Vossen mist al zeker duel tegen Charleroi

CLUB BRUGGE GEEN BEKKENBREU­K, WEL KNEUZING VOOR SPITS

- Junior VERBEEKE

Geen bekkenbreu­k, maar wel een flinke kneuzing. Dat is het verdict voor Jelle Vossen nadat hij zondag van Gent-verdediger Rami Gershon een kniestoot incasseerd­e. Hoelang de spits precies out zal zijn, is nog niet duidelijk, maar hij mist wel al zeker de match van zaterdag tegen Charleroi. Daarom hoopt Brugge dat José Izquierdo in extremis fit raakt voor het duel tegen de Zebra’s. Gisteren werkte de Gouden Schoen individuee­l naarstig verder aan zijn comeback. “Geen breuken voor Vossen en Moraes”, meldde Club Brugge gisterenmi­ddag. Het duo liep ‘maar’ een zware kneuzing op in de veldslag tegen Gent. Vossen werd na een knietje van Rami Gershon in de slotminuut met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, waar eerst gevreesd werd voor een bekkenbreu­k. Uiteindeli­jk wees de eerste diagnose richting een flinke botkneuzin­g. “Al worden er vandaag (gisteren, nvdr.) nog extra scans genomen om te checken of de spieren rond het bekken niet beschadigd zijn. Het is hout vasthouden”, vertelt vader Rudi. Wesley, zondag al vervangen na 24 minuten, liep naast zijn open wonde aan het onderbeen ook een zware kneuzing op. Hoelang het duo precies out zal zijn, is nog niet duidelijk. Voor Wesley is er een waterkans dat hij fit raakt voor de cruciale wedstrijd tegen Charleroi op zaterdag, voor Vossen is die kans onbestaand­e. Omdat ook Abdoulay Diaby in de lappenmand ligt, is het dus mogelijk dat Club Brugge dit weekend op geen enkele centrumspi­ts kan rekenen.

Toch kwam er ook positief nieuws vanuit de ziekenboeg. Gisteren trainden de invallers buiten en daar werkte José Izquierdo naarstig aan zijn comeback. De Gouden Schoen deed de opwarming met de groep en werkte daarna individuel­e oefeningen af op kort draaien en explosivit­eit. Het kan dat hij dit weekend - gezien de omstandigh­eden - al in de selectie zit, al wordt het nipt. De vraag is natuurlijk welk niveau hij haalt in een intensieve play-off 1-wedstrijd nadat hij zes weken aan de kant stond met een serieuze scheur aan de adductoren.

Het is logisch dat heel Brugge hoopt dat Izquierdo sneller dan verwacht opnieuw fit is, want het belang van de Colombiaan voor Club is enorm. Dat bewijzen de cijfers. Met Izquierdo tussen de lijnen haalde Club 73 procent van de punten binnen. Zonder hem was dat amper 36 procent. De komende dagen drijft Izquierdo de trainingsi­ntensiteit hoogstwaar­schijnlijk op en dan zal meteen duidelijk worden in hoeverre hij dit weekend inzetbaar is.

Ook Anthony Limbombe (operatie pubalgie, nvdr.) werkte gisteren individuee­l verder, maar hij heeft nog wat meer werk voor de boeg.

Mysterie Refaelov

En dan is er nog het geval-Refaelov. De Israëliër was dit seizoen maandenlan­g out na een operatie aan de pubis en sinds zijn terugkeer haalde hij nog amper zijn oude niveau. Afgelopen weekend werd hij uit de selectie gelaten wegens “niet fit”. Waar het probleem precies lag, was niet meteen duidelijk, maar door zijn blessurege­voeligheid blijft Rafa een zorgenkind vanjewelst­e voor Preud'homme.

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Vossen werd zondag met de ambulance afgevoerd na een kniestoot van Gershon.
FOTO PHOTO NEWS Vossen werd zondag met de ambulance afgevoerd na een kniestoot van Gershon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium