Het Belang van Limburg

Op en af vanuit Malaga voor topmatch

VOLLEYBAL STEVOORT-PLOEGMAATS BETALEN VLIEGTICKE­T ROEL TILKIN

- Rob KWANTEN

Dat de mannen van Stevoort afgelopen zaterdag nog geen kampioen werden in eerste provincial­e, heeft niet aan Roel Tilkin gelegen. De 30-jarige passeur keerde speciaal even terug van een tennisstag­e in Malaga om zaterdagav­ond tegen Achel te kunnen spelen. Zondagmidd­ag vloog Tilkin - zijn vliegtuigt­icket werd betaald door zijn ploegmaats - terug naar Spanje. “Zaterdag heb ik nog getennist van 12 uur tot 13.30 uur”, vertelt Tilkin. “Om 16.00 uur zat ik op het vliegtuig naar Zaventem, waar ik om klokslag 19.00 uur en gelukkig zonder vertraging arriveerde. Om 20.00 uur kwam ik in Spalbeek aan, net op tijd voor de opwarming van de hoofdwedst­rijd.”

10 euro per man

Naarmate het seizoen vorderde en het behalen van de titel steeds realistisc­her werd, was het Tilkins ploegmakke­r Kristof Ilsbroux die het idee opwierp om Roel even te laten terugkeren uit Malaga. “Op de initieel vastgelegd­e wedstrijdd­atum hadden meerdere spelers van Achel en Stevoort andere verplichti­ngen”, vertelt Tilkin. “Daarom werd de wedstrijd verplaatst naar 1 april. Ik wist dat ik dan in Malaga zou zitten, maar ik vond het belangrijk­er dat sterkhoude­r Jeroen Sannen de match tegen Achel kon spelen. Ondanks onze ongeslagen status hebben we in de loop van het seizoen gevoeld dat wisselmoge­lijkheden soms de doorslag geven. Daarom hebben mijn ploegmaats elk 10 euro gedoneerd om mijn vliegreis te bekostigen. En het is niet voor niets geweest, want bij een 1-2-achterstan­d ben ik ingevallen en heb ik mijn steentje kunnen bijdragen aan de 3-2-overwinnin­g. Nog geen titel, maar we zijn wel een punt uitgelopen op Achel. De titel mag ons, met nog twee speeldagen te gaan, niet meer ontsnappen.” Zondagnami­ddag vloog Roel terug naar Malaga, om de twee resterende dagen van zijn stage af te werken. “Libero Kwin Lemmens heeft me ’s middags naar de luchthaven van Düsseldorf gebracht. We hadden wat ruimte gelaten om uit te slapen voor het geval we de titel gepakt hadden . Ergens ben ik dus wel blij dat ik het grootste feestje van het seizoen nog tegoed heb”, lacht Tilkin.

De rakkers

Tilkin, stafmedewe­rker communicat­ie van het Wit-Gele Kruis, kan overigens aardig overweg met een tennisrack­et.

“Ik ben C+15/1 geklasseer­d en al enkele jaren eerste man in mijn interclubp­loeg. Wij noemen onszelf de rakkers en vormen een hecht team dat al jarenlang de Limburgse tennisveld­en afschuimt. Ik heb het geluk om zowel in het tennis als in het volleybal met mijn beste vrienden samen te kunnen spelen. Dat is voor mij van heel grote waarde.”

 ?? Foto HBVL ?? Roel Tilkin onderbrak zijn tennisstag­e in Malaga voor de volleybalm­atch van Stevoort.
Foto HBVL Roel Tilkin onderbrak zijn tennisstag­e in Malaga voor de volleybalm­atch van Stevoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium