Het Belang van Limburg

Mama Anita was te moe om te feesten

-

Toen hij het dametje opmerkte met het Fanclub Philippe Gilbertjas­je, glimlachte Philippe Gilbert breed. Hij gaf niet alleen een dikke knuffel, maar ook zijn wedstrijdt­rui en zijn bloemenrui­ker aan een van zijn grootste fans: mama Anita. “We waren een beetje te moe om te feesten. Het moet ook niet altijd een groot feest zijn, hé.” Met haar smartphone stond ze te filmen, achter het podium van de Ronde van Vlaanderen. “Hij was wel doorweekt van de champagne, maar die trui is zeker eentje voor de persoonlij­ke collectie die we van Philippe hebben. Het is slechts de tweede keer dat ik zo dicht bij hem kon geraken, in de zone waar normaal alleen tv-camera’s staan. De laatste keer was toen hij de Waalse Pijl won. Uiteraard was dat een emotioneel moment.” De wedergeboo­rte van de allerbeste Gilbert, die van het WK 2012 in Valkenburg, moet zondagavon­d nogal gevierd zijn, diep in de Ardennen. “We waren allemaal een beetje te moe om geweldig te feesten. Zondag stonden we om vijf uur op om pas om halfelf ’s avonds terug in Remouchamp­s te zijn. En zaterdag hadden velen nog een junioresko­ers georganise­erd in Havelange. Het waren twee vermoeiend­e dagen op rij.”

Au Cheval Blanc, waar Gilberts officiële fanclub is gehuisvest, had zondagavon­d zelfs de deuren al ge- sloten bij hun aankomst. “We hoeven toch niet altijd uitgebreid te vieren als Philippe wint, hè. Rustig en bescheiden kan toch ook? Excentriek zijn ligt niet in ons karakter. We hebben overdag een glas gedronken tijdens de Ronde en ’s avonds hebben we nog een glas gedronken, dat was het.”

Gilbert zelf bracht de nacht door in het ploeghotel in Oudenaarde en vloog gisteren naar zijn woonplaats Monaco. Hij betrok zijn fans wel in de vreugde: “Zijn broer Christian belde Phil op terwijl we met de bus naar huis reden. Hij deed voor alle supporters nog eens zijn relaas van zijn zege.”

 ?? FOTO PHN
Foto PHN ?? Philippe Gilbert valt zijn
mama in de armen. Anita Gilbert met het natte shirt van zoon Philippe.
FOTO PHN Foto PHN Philippe Gilbert valt zijn mama in de armen. Anita Gilbert met het natte shirt van zoon Philippe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium