Het Belang van Limburg

Limburgers kennen pech op EK in Zolder

-

Een massale opkomst van rijders én om en bij de 3.500 toeschouwe­rs, Zolder mag na dit weekend terugblikk­en op een geslaagde EK-ronde. Ook al bracht het resultaat niet meteen wat de Limburgse deelnemers ervan verwacht hadden. Daar waren de vele valpartije­n niet vreemd aan. Voor het beste Belgische resultaat van het weekend tekende Elke Vanhoof. De Desselse schopte het bij de dames elite zowel op zaterdag als zondag tot de sterk bezette finale. Ze moest het daarin onder mee opnemen tegen de wereld- en olympisch kampioene Mariana Pajon. Vanhoof eindigde respectiev­elijk als vijfde en derde.

Ook de vele Limburgers aan de start waren gebrand op een knalpresta­tie in hun thuiswedst­rijd en mikten op een plaats in de finale. Dat lukte Seppe Laenen op zaterdag toen hij als vierde werd afgevlagd bij de 13/14-jarigen. Een dag later crashte de Kampenaar echter in de 1/8ste finale. Bij de junioren liet Nick Vandeput de beste indruk na. De tweedejaar­s uit Zonhoven was de beste in al zijn reeksen, maar kwam vervolgens ongelukkig ten val in de kwartfinal­e. Michael Bogaerts uit Oostham schopte het op zaterdag wél tot de finale bij de 17/24-jarigen, daarin werd hij als tweede afgevlagd. Een dag later strandde hij in de kwartfinal­e.

Wolfs redt de eer

Bij de 11/12-jarige meisjes waren veel ogen gericht op zesvoudig wereldkamp­ioene Kjelle Poets. De Lommelse topfavorie­te schopte het ook twee keer tot de finale, maar ging daarin telkens tegen de grond. De Diepenbeek­se Zoë Wolfs ten slotte redde in een oudere leeftijdsc­ategorie (13/14) dan maar de eer door knap als derde te eindigen in de finale op zondag. Een hoopvolle prestatie met het oog op de volgende EK-ronde, op 29 en 30 april in het Nederlands­e Erp.

 ?? FOTO SM ?? Kjelle Poets ging in beide finales onderuit.
FOTO SM Kjelle Poets ging in beide finales onderuit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium