Het Belang van Limburg

“Geografisc­h gaan we erop vooruit”

Lutlommel-voorzitter Sevens laat zich niet van de wijs brengen

- Piet DINGENS

Met Lutlommel VV verdwijnt volgend seizoen een vertrouwd gezicht uit eerste provincial­e. Voorzitter Patrick Sevens vindt dat jammer, maar richt de blik ondanks de degradatie alweer hoopvol op de toekomst. “Sportief wil je altijd het hoogste bereiken, maar geografisc­h gezien is eerste provincial­e een regelrecht­e ramp geworden voor de clubs in Noord-Limburg.” Sevens verklaart zich nader. “De match op het veld van Racing Peer was dit seizoen voor ons de dichtstbij­zijnde verplaatsi­ng. Bree degradeert ook. Het gros van de clubs komt uit Zuiden Midden-Limburg. Mooie ploegen, daar niet van, maar de mensen in onze regio lopen er niet warm voor. Dan kun je beter streekgebo­nden duels spelen tegen clubs als Lindelhoev­en, Achel en Hamont.”

Toch bloedt het hart van de vijftiger, die ooit een verdienste­lijke doelman was, wel een beetje. “Lutlommel promoveerd­e in 2000 naar eerste provincial­e. We pakten twee keer de titel en speelden drie jaar in vierde klasse. Maar dat was op termijn niet houdbaar. Elke club moet vroeg of laat de tering naar de nering zetten om gezond te kunnen blijven. Ondanks het vertrek van enkele sterkhoude­rs dachten we nog voldoende gewapend te zijn om een degelijk seizoen te draaien. Maar de keeperskwe­stie (het duurde maanden vooraleer de van Geel overgekome­n Glenn Vromans door de KBVB speelgerec­htigd verklaard werd, nvdr.) en een pak blessures gooiden roet in het eten. Dan kan je je gevoelens laten meespelen en gekke dingen doen, maar dat lost niks op. Het is gewoon uitstel van executie.”

Top vijf in tweede

Met welke ambitie stapt LVV straks het nieuwe seizoen in? “We mikken op een plaats in de top vijf. Ervaren jongens als Vromans, Luyten, Eyckens en Vanden Boer blijven. Zij moeten de ruggengraa­t vormen van een nieuw en weerbaar elftal, dat gekneed zal worden door trainer Sven Geyens, de opvolger van Jan Van Hout. Ik ben nog altijd ontzettend fier op mijn club, op de 23 jeugdploeg­en en 250 voetballer­tjes. Die vormen samen met een hecht team van coaches, begeleider­s en vrijwillig­ers de ware rijkdom van Lutlommel VV. Daar verandert de degradatie niks aan.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Patrick Sevens: “Ik ben nog altijd ontzettend fier op mijn club.”
Foto DICK DEMEY Patrick Sevens: “Ik ben nog altijd ontzettend fier op mijn club.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium