Het Belang van Limburg

“Een echt sukkeljaar”

LANKLAAR VV: . nul punten . 12 doelpunten . 180 tegengoals

- Norbert STAS

Het eindrappor­t van Lanklaar (4D) staat bol van records: liefst 180 goals binnen gekregen, maar 12 keer zelf gescoord en vooral geen enkel punt gepakt. Je zou voor minder de handdoek gooien. En toch is de harde kern van de club druk in de weer om het volgend seizoen voor te bereiden. ”Het was een echt sukkeljaar”, slaakt Marcel Maes een diepe zucht. De 62-jarige kan het weten: hij is gerechtigd correspond­ent, ploegafgev­aardigde, spring in ’t veld, enz. van de club. “Begin dit seizoen had ik zo’n veertig spelers ingeschrev­en”, bladert hij terug. “Daarvan is bijna niemand overgeblev­en. Hoe dat komt? Wel, toen ze hun lidgeld moesten betalen, bleven ze gewoon weg. Die 200 euro, dat was veel te veel volgens hen. Daarom zijn we op zoek moeten gaan naar spelers om ons te depanneren. Anders hadden we forfait moeten geven. En we zijn daar, ondanks alles, vrij goed in geslaagd. Via via zijn we aan vijf, zes spelers geraakt. Er was helaas één accidentje mee gemoeid. Ik meen dat hij Naïm Azize heette. We gingen hem weghalen bij de Maaslandse Veteranen. Maar nadat hij één match bij ons in de voetbalbon­d gespeeld had, mocht hij daar plots niet meer aan de slag. Wij waren in de ogen van die Maaslandse veteranenp­loeg dan ook de boeman. Maar ja, je moet al een genie zijn om de reglemente­n van de bond uit je hoofd te kennen. Als je dan ook nog op de hoogte zou moeten zijn van die van de Maaslandse Veteranen...”

Ondanks alles geeft Marcel Maes het niet op. Als invalide - hij werkte 27 jaar lang als fabrieksar­beider bij Nedcar ruimt hij er de tijd voor. “Natuurlijk is het elke maand zoeken om de eindjes aan mekaar te knopen”, geeft hij toe. “Als multicultu­rele club geraken wij nauwelijks aan tien, vijftien betalende supporters. Alleen voor onze eetdagen komt nog aardig wat volk opdagen. Zo’n 150 tot 170 man. Maar bij ons komen de water- en elektricit­eitsfactur­en ook binnen, natuurlijk. Het is niet simpel om financieel elke maand met de hakken over de sloot te geraken.”

Nieuwe coach

- “Maar we zullen volgend seizoen opnieuw starten”, zo maakt de duivel-doet-al zich sterk. “De helft van de U17 schuiven we door naar de eerste ploeg. Wat we met de andere helft gaan doen, weten we nog niet. Uitpakken met U21 of hen opvissen bij onze reserven. Dat zien we nog wel. Maar ik ben wel al honderd procent zeker dat er vijf, zes man blijven van ons huidig elftal. Voorts brengt de nieuwe trainer Vicenzo Vacca er nog een stuk of vijf mee en gaat voorzitter Bono Salvatore er binnenkort drie hun aansluitin­gskaart laten tekenen. Het komt dus wel in orde.” Als die bende volgend seizoen zijn eerste punt pakt, gaat Lanklaar uit zijn dak. Wedden?

 ?? FOTO HBVL ?? Van deze twaalf spelers die aan het seizoen begonnen, bleef er zondag nog eentje over: Ilyaz Akyuz.
FOTO HBVL Van deze twaalf spelers die aan het seizoen begonnen, bleef er zondag nog eentje over: Ilyaz Akyuz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium