Het Belang van Limburg

“Opa is fier op mij”

Lars Demeersman pakt zege, grootvader eindigt tweede

- Jean HENDRIX

Doelman Steven Frederix (33, foto) zal deze week een meerjarig contract onderteken­en bij W. Koersel. *** Als gevolg van zijn rode kaart tegen Pelt is Mathias Odeurs geschorst tegen Nijlen.*** Wouters bleef tijdens de pauze in de kleedkamer na een trap op zijn enkel. *** Smeets speelde in de spits, omdat zowel Claes als Molenbergh­s ontbraken. Claes hervat vandaag de training.

ESP. PELT: Esp. Pelt heeft zich versterkt met Giel Maris. De 22-jarige middenveld­er komt over van Helson. HOEPERTING­EN: Seppe Geerts (Sp.-Mopertinge­n), Jorne Gielen (DH Jeuk), Imen Robijns (Wellen) en Angelo Strauven (Aalst) komen volgend seizoen de rangen van Hoeperting­en (1prov.) versterken. Claes, Marrocoli, Gielen, Bronckaers, Deneuker, Billen, Kempeneers, Marckx, Stoffels, Stieners, Lemmens, Geurts, Vanholst, Grosemans, Feytons, Buenckens, Olaerts, Vandersmis­sen, Wijgaerts, Tits, Orye en het trainerstr­io Stefan Kicken (T1), Eddy Creten (T2) en Robby Noelmans (T3) verlengden hun overeenkom­st.

AS: Voor Franco en Sandro Muto (verrekking) van As (4D) zit het seizoen erop. De fusieclub As-Niel United versterkte zich voor volgend seizoen met Martijn Bloemen (Bree). (bsa)

DH JEUK: Bij DH Jeuk (1prov.) moest Carlens afhaken met een knieblessu­re. Frans was afwezig door schoolverp­lichtingen. KOLONIE: Tom Maes (32), die onafgebrok­en vanaf de duiveltjes bij Kolonie (3A) speelt, kreeg in zijn laatste thuiswedst­rijd een applausver­vanging. GODSHEIDE: Jonas Cunen (kruisbandl­etsel) van Godsheide (3B) komt dit seizoen wellicht niet meer in actie.

MAASLAND NO: Maasland NO (3B) start volgend seizoen met een B-ploeg in vierde prov., met Peter Pepels als trainer. Lars Demeersman heeft de Silver League-wedstrijd in Meerdonk op zijn naam geschreven. De 22-jarige zoon van gewezen bondscoach Dirk haalde het met zijn paard Brayden S.S vóór... zijn opa Jean-André Souvereyns, die met een ander paard ook nog vijfde eindigde. “Opa was helemaal niet ‘groen’ omdat ik hem geklopt had”, reageert Lars. “Hij was zelfs fier. Hij gunde mij deze zege.” Demeersman junior won in Meerdonk met een paard van zijn mama, Sigrid Souvereyns. “Straffer nog, dit paard is door mijn opa gefokt”, zegt Lars. “Het klikt met Brayden S.S. Het is lang genoeg stil geweest rond mij. Enkele jaren geleden schitterde ik nog tijdens het Gouden Laars-concours, maar daarna liep het minder. Momenteel werk ik deeltijds bij IKEA en dat gaat me goed af. Ik kan nu weer veel tijd steken in mijn enige hobby, paardrijde­n.” “Mijn hele familie is paardengek. Oma, opa, tantes, nonkels, allemaal hebben ze in het zadel gezeten of zitten ze nog in het zadel. Behalve mijn elfjarige broertje Sverre. Die koerst. Dat is een totaal andere wereld, maar ik moet zeggen: ik ga graag naar zijn koersen kijken.”

Primeur

Vorig weekend gaf Lars zijn opa Jean-André Souvereyns het nakijken. “Het was de eerste keer dat ik van mijn opa kon winnen. Leuk, maar geen reden om een familiefee­stje te geven. Mijn opa heeft me altijd met raad en daad bijgestaan.”

Samen met zijn grootvader gaat Lars ook de nationale toer op. “Vooral de cyclus voor jonge paarden scoort bij ons goed. Dat criterium gaat over tien manches en een finale, die half augustus in Gesves afgewerkt wordt. Het is niet evident om een jong paard op een goede manier op te leiden. Maar mijn opa en ik doen dat dolgraag.”

 ?? FOTO JH ?? Vader Dirk Demeersman. Grootvader Jean-Marie Souvereyns.
Lars Demeersman.
FOTO JH Vader Dirk Demeersman. Grootvader Jean-Marie Souvereyns. Lars Demeersman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium