Het Belang van Limburg

Boon maakt dino-eieren voor modeontwer­per Paul Smith

-

Meester-chocolatie­r Patrick Mertens heeft een bijzondere opdracht gekregen van de Britse modeontwer­per Paul Smith. Die leerde Boon kennen tijdens zijn expo in het Hasseltse Modemuseum en de contacten bleven. “Vrijdag kregen we telefoon”, zegt Patrick. “Paul Smith heeft dit jaar een speelse dinosaurus als thema in zijn collectie. Hij wilde graag drie reusachtig­e paaseieren in dat thema en ook kleinere paaseieren om uit de delen aan klanten. De grote exemplaren zullen te winnen zijn in Antwerpen, Amsterdam en in onze zaak. Mijn vrouw Inge Lijnen, die instaat voor de hele paascollec­tie, ontwierp op basis van die vraag zowel grote als kleine dino-eieren. Klanten van Smith ontvangen de kleine eieren op zaterdag 15 april in zijn boetieks in Antwerpen, Amsterdam, Luxemburg en Hamburg gratis bij hun aankoop. De miniatuurv­ersies zijn bij ons ook gewoon te koop aan 8,50 euro.”

“De handgemaak­te XXL-versie van maar liefst 43 kilo chocolade en een hoogte van 107 cm hebben we van zwarte chocolade gemaakt met daaromheen een witte laag. De dino die uit het ei lijkt te kruipen, is roze en blauw, zoals de dino’s van Paul Smith.”

Dit dino-ei van chocolade is nu al te bewonderen bij BOON in Hasselt en vanaf 10 april in de boetieks van Paul Smith in Antwerpen en Amsterdam, waar tegelijk ook geproefd kan worden van lekkernije­n van Boon.(

 ?? Foto MDL
FOTO SVEN DILLEN ?? Paul Smith
Patrick Mertens van Boon toont zijn bijzondere creatie: een ei van meer dan 1 meter hoog, gemaakt van 43 kilo chocolade.
Foto MDL FOTO SVEN DILLEN Paul Smith Patrick Mertens van Boon toont zijn bijzondere creatie: een ei van meer dan 1 meter hoog, gemaakt van 43 kilo chocolade.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium