Het Belang van Limburg

Levensloop verhuist van Saffraanbe­rg naar centrum

- Jozef CROUGHS

Levensloop, het loopevenem­ent dat geld inzamelt voor de strijd tegen kanker, zal dit jaar niet op Saffraanbe­rg plaatsvind­en, maar in het stadspark en op de parking van het Technicum in SintTruide­n. “We willen terug naar de essentie van het gebeuren, 24 uur wandelen en lopen om mensen die strijden tegen kanker, een hart onder de riem te steken”, zegt Dirk Benaets van het organisati­ecomité. Levensloop vindt dit jaar plaats op 7 en 8 oktober in en rond het stadspark van Sint-Truiden. “Wij willen terug naar de basis, naar waar het allemaal begon voor Levensloop. De vechters moeten op de eerste plaats staan. Dat gevoel misten wij omdat het evenement na zes jaar te zeer herschapen was tot een Vlaamse kermis. Te veel toeters en bellen, tenten met discobars en nachtfuive­n en allerlei randactivi­teiten hadden de bovenhand”, stelt Benaets.

Opbrengst

Levensloop startte in Sint-Truiden al in 2011 - een van de eerste Levenslope­n in Vlaanderen - op het Speelhof met 54 teams aan de start en een opbrengst van 49.450 euro. Vanaf de derde editie werd uitgeweken naar de Koninklijk­e School voor Onderoffic­ieren op Saffraanbe­rg. Vorig jaar kwamen 79 teams met 4.614 deelnemers aan de start en 201 vechters. De opbrengst was toen meer dan 252.000 euro.

“Twee derde van de opbrengst werd de voorbije jaren ingezameld via allerlei teamactivi­teiten vooraf, door sponsoring en giften. De rest van het bedrag werd bijeengeha­ald tijdens Levensloop zelf. Vandaag durf ik stellen dat geld niet het belangrijk­ste is. De solidarite­it, de samenhorig­heid en de steun die vechters ervaren tijdens het evenement, dát is de toppriorit­eit”, aldus Dirk Benaets. “Het nieuwe parcours loopt over het kleine en grote stadspark, het centrale plein van het Technicum en twee aanpalende straten. Alles is verhard en de paden zijn ’s nachts verlicht. Een ferme opsteker is de medewerkin­g van het Technicum en wij mogen daar zowat alle lokalen, tot zelfs de refter en de sportzaal gebruiken. De speelplaat­s wordt het centrale plein van Levensloop 2017”,besluit Benaets.

zin heeft om aan Levensloop 2017 mee te helpen, stuurt een mail naar oplevenslo­opsinttrui­den@gmail.com

 ?? Foto JCR ?? Levensloop wil terug naar de essentie van het gebeuren. “De solidarite­it, de samenhorig­heid en de steun die vechters ervaren tijdens het evenement, dát is de toppriorit­eit.”
Foto JCR Levensloop wil terug naar de essentie van het gebeuren. “De solidarite­it, de samenhorig­heid en de steun die vechters ervaren tijdens het evenement, dát is de toppriorit­eit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium