Het Belang van Limburg

“Waren al op weg naar huis”

Mitchell en Daniela willen tweede kans op finaletick­et grijpen

- Raymond DE CONDÉ

Deze week draait ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’ vooral rond de vraag wie de derde finalisten worden: Laure en Charlotte of het Maasmechel­se koppel Mitchell Merola en Daniela Sparanero. Vorige week kregen zij eerst te horen dat ze de finale niet hadden gehaald, tot Evi Hanssen kwam met de boodschap dat er in Blankenber­ge plaats is voor drie. “Wij hadden in Kortrijk alles ingepakt en waren de dag erna op weg naar huis, toen we hoorden dat we toch een herkansing kregen om alsnog door te stoten naar de finale”, vertelt Daniela. “Wij hadden ons al bij de uitschakel­ing neergelegd, maar nu gaan we alles doen om toch dat finaletick­et te behalen. Van onze ploeg hebben we maar de helft mogen inlichten, want de herkansing wordt gespeeld met drie: twee in de keuken en één in de zaal.”

Het kookduel tegen Laure en Charlotte, dat we straks te zien krijgen, heeft plaats in de voormalige kapel van Merksplas Kolonie, een geklasseer­d gebouw dat in 2012 werd gerestaure­erd en nu als feestzaal dient. Er is normaal plaats voor 380 zittende gasten. Voor de gelegenhei­d werden twee keukens geïnstalle­erd. Het lot van de twee duo’s ligt dit keer niet in de handen van de gewone jury en ook nog niet in de handen van het publiek. De programmam­akers hebben een honderdkop­pige volksjury samengeste­ld, een bont gezelschap van foodlovers en profession­als, onder wie zakenmense­n, leerkracht­en en leerlingen van een hotelschoo­l, buitenland­se studenten en deelnemers uit kookprogra­mma’s. Zij mogen beide menu’s proeven en beslissen wie het later in de finale in Blankenber­g mag opnemen tegen Leena & Yannick en Karel & Birger. Het voorgerech­t zorgt vanavond alvast voor een spannende eerste tussenstan­d in Merksplas.

Popularite­itstest

“Van Laura en Charlotte is bekend dat ze heel goed kunnen werken op smaak, het zijn sterke tegenstand­ers”, weet Mitchell, terwijl hij even uitblaast op een terrasje in Maasmechel­en. “Tot nog toe is ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’ voor ons een lange zoektocht geweest. Ons concept – kunst vertalen op het bord dat op tafel komt – is een serieuze uitdaging geweest. De laatste keer werd dat alleszins positief onthaald. Dat we het niet gehaald hebben tegen Yannick en Leena lag volgens ons vooral aan het feit dat Leena in de loop van het programma zo sterk is gegroeid als kok. We waren aan elkaar gewaagd en als we in de finale geraken, zal dat niet anders zijn. Die finale wordt een popularite­itstest, want dan heeft het publiek het laatste woord. Daar zullen we moeten op inspelen.”

Mijn Pop-uprestaura­nt’, VTM, 20.35 uur

 ?? FOTO VTM ??
FOTO VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium