Het Belang van Limburg

“We wonen apart, het leven gaat verder”

-

Het koppel waarvan het huwelijk de minste overleving­skansen werd toegedicht, was van meet af aan Ben Leers (30, sofware developer uit Deurne) en Tine Coenen (29, administra­tief laborante uit Bree). Het zijn wel goede vrienden geworden. Ze bellen nog elke dag. Het huwelijk van Ben en Tine startte in het gemeentehu­is al onder een slecht gesternte toen de bruid zich liet ontvallen dat de man met wie ze blind trouwde haar type niet was. Ondanks veel goede wil van beide kanten is het geen succes geworden. “De verwachtin­gen waren te hoog”, zegt Tine. “Je wordt door experten samengezet en we hebben gedurende die vijf weken ook wel ervaren waarom, want er waren veel raakvlakke­n. Je wilt eruit komen als koppeltje en dan doet het zeer als het niet lukt. De chemie was er niet.”

Ben vindt dat de druk van het experiment er geen goed aan gedaan heeft. “In mijn onderbewus­tzijn heeft dat er een rem op gezet. We hebben allebei moeite gedaan, ook Tine. Zij nam ook initiatiev­en en voerde de opdrachten – zoals tien minuten elkaar aankijken terwijl je elkaars hand vasthoudt – goed uit maar het heeft niet mogen baten.” “We hebben dezelfde humor en hebben soms gelachen met de miserie. Dat verzachtte de problemati­ek. We hechten ook allebei veel belang aan familie en vrienden. We hebben ons die vijf weken al bij al zelfs goed geamuseerd.” Tine knikt instemmend. “We hebben veel toffe dingen gedaan en elkaar verrast met allerlei leuke activiteit­en. Dat hebben ze op tv niet laten zien. Elke aflevering hebben we samen bekeken en we sturen elkaar, drie maanden na de opnames, nog dagelijks berichtjes. Ik heb er een goede vriend aan overgehoud­en en die vriendscha­p wil ik blijven koesteren. Maar we wonen apart. Het leven gaat verder.”

Harde tante

Opmerkelij­k: geen van beiden betreurt dat ze zich aan dit experiment hebben gewaagd. “Ik heb veel over mezelf geleerd,” zeggen ze allebei. Tine: “Dat ik een harde tante ben en dat mijn woorden soms harder overkomen dan ik had bedoeld.” Ze is flink geschrokke­n van de haatberich­ten op de sociale media. “Het heeft me heel hard geraakt, die scheldpart­ijen van mensen achter hun computer die je helemaal niet persoonlij­k kennen. Oké, ik heb Ben in het begin van onze huwelijksr­eis gekwetst. Daar heb ik me wel duizendmaa­l voor geëxcuseer­d en het was die avond zelf al uitgepraat. Gelukkig heeft Ben mij gesteund eund toen toen ik ik dat dat allemaal allemaal over ver me me heen heen kreeg, kreeg, hij hij is is een een begripvoll­e egripvolle man.” man.”

Wat Wat Ben Ben heeft heeft geleerd? geleerd? “Dat “Dat ik ik eenen groter groter incasserin­gsvermogen incasserin­gsvermoen hebheb dan dan gedacht. gedacht. Dankzij Dankzij ditt experiment experiment sta sta ik ik nu nu emotioneel emotineel sterker sterker in in mijn mijn schoenen schoenen en n ik ik heb heb er er een een goede goede vriendin vriendin aan an overgehoud­en.” overgehoud­en.”

 ??  ?? Tine en Ben: een goede match maar niet ‘made in heaven’.
Tine en Ben: een goede match maar niet ‘made in heaven’.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium