Het Belang van Limburg

“Graag bij elkaar zijn, is dat wel genoeg?”

-

Hoewel de kaarten bij de eerste ontmoeting goed leken te liggen, is de passie nooit echt opgelaaid tussen Sally (26) en Mathias (28). Ze bleven een aantal maanden na de laatste opnames getrouwd, maar vorige week hakten ze dan toch plots de knoop door en besloten ze alsnog te scheiden. Voor Sally en Mathias leek het experiment gunstig uit te draaien. Zo leek hun verhaal vorige week nog een happy end te krijgen toen we hen opzochten in het appartemen­t van Sally in Melsele. Al was er enige reserve merkbaar. “We zijn niet passioneel verliefd. Een moment waarop we zegden ‘We zijn smoorverli­efd op elkaar’ hebben we nog niet gehad, maar we voelen wel dat er genoeg potentieel is om het te blijven proberen, ren, want want het het gaat gaat nog nog in in stijgende stijgende lijn”, lijn”, zei zei Mathias Mathias toen. toen. Voor Voor wie wie het het zich zich afvroeg:afvroeg: de de twee twee hebben hebben hun hun huwelijk huwelijk wel wel degelijk degelijk ‘geconsumee­rd’. ‘geconsumee­rd’. “Anders “Anders waren waren we we niet niet meer meer getrouwd getrouwd geweest, geweest, want want dat dat is is voor voor ons ons allebei allebei belangrijk belangrijk in in een een relatie relatie “, “, aldus aldus Mathimomen­ten Mathias. Nochtans hebben ze lang als vrienden samengelee­fd, zegden ze. “Het samenwonen ging goed, er was nooit vlammende ambras. Maar het was ook niet méér. Het intiemere is er pas gekomen na de opnames. Pas zodra de camera’s weg waren, zijn we meer naar elkaar toegegroei­d. De camera’s waren natuurlijk niet de enige reden, maar het was een vrijer en losser gevoel zonder die camera’s in de buurt. Dat heeft ons wel geholpen. We zagen ook wel waarom we gematcht waren. We hadden gewoon die tijd en ruimte nodig om het open te laten bloeien.”

Emotionele connectie

Het duo besloot dus nog getrouwd te blijven. “Tijdens het experiment hadden we natuurlijk onze slechte momenten, vooral de emotionele connectie ontbrak. Maar er waren ook veel goede momenten”,, aldus aldus Mathias. Mathias. “Als Als je je die die allemaal allemaal opsomde opsomde en en op op lange lange termijn termijn keek, keek, zag zag je je dat dat er er meer meer potentieel potentieel in in zat. zat. Het Het was was niet niet nee, nee, het het was was niet niet ja, ja, het het was was zowat zowat in in het midden. We vertrokken ook vanuit ‘Niets moet, alles kan’. Wordt het niets, dan hebben we het toch geprobeerd.”

Sally bleef het wel wat moeilijk hebben. “Het echt verliefd worden op elkaar hebben we overgeslag­en, en de experts hadden ons daarvoor gewaarschu­wd. We voelen ons goed bij elkaar, maar die vonk is niet overgeslag­en. Het is wennen wennen dat dat het het een een andere andere situatie situatie is is dan dan normaal. normaal. We We zijn zijn ookook wel wel twee twee totaal totaal verschille­nde verschille­nde persoonlij­kheden: persoonlij­kheden: Mathias Mathias is is heel heel rationeel, rationeel, terwijl terwijl ik ik heel heel emotioneel­emotioneel ben. ben. Het Het blijft blijft dus dus hard hard werken werken om om onze onze relatie relatieela­tie een een kans kkans te te geven.” geven.”

Toch scheiding

Twee dagen na ons gesprek is er plots een telefoontj­e van VTM: Sally en Mathias hebben dan toch besloten te scheiden. We krijgen het duo wat later zelf aan de telefoon. “Misschien waren al die interviews die we op korte tijd hebben moeten geven, toch te confronter­end”, klinkt het. “Door iedere keer te benoemen waarom we we nog nog niet niet echt echt verl verliefd waren op elkaar, elkaar, zijn zijn we we tochwtoch weer beginnen na na te te denken.” denken.”

Mathias Mathias heeft heeft de de aa aanzet gegeven. “Omdat “Omdat ik ik wel wel voeld voelde dat Sally dat niet niet durfde”, durfde”, zegt zegt hij hij. “Maar toen we we toch toch het het gesprek gesprek daarover begonnen, gonnen, zaten zaten we we m meteen op dezelfde zelfde golflengte”, golflengte”, zegt Sally. “GraaGraag “Graag bij bij elkaar elkaar zi zijn, is dat wel genoeg? We vonden het toch beter om nu de knoop door te hakken en het niet nog enkele maanden te laten aanslepen. Al is er zeker geen gevoel van opluchting, want we blijven het echt wel jammer vinden. Onze vrienden en familie vinden dat ook, maar ze staan achter onze beslissing.”

Of er in de toekomst toch nog iets kan kiemen, weten ze niet. “Honderd procent uitsluiten doen we dat niet, maar de kans is eerder klein”, zeggen ze. “We gaan elkaar zeker nog ontmoeten, maar hoe dikwijls dat gaat zijn en of dat gaat blijven duren, dat is ook voor ons nog koffiedik kijken.”

 ?? FOTO VTM ?? Mathias en Sally: “De kans dat er toch nog iets kan kiemen, is eerder klein.”
FOTO VTM Mathias en Sally: “De kans dat er toch nog iets kan kiemen, is eerder klein.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium