Het Belang van Limburg

BOONEN KOERST VANDAAG LAATSTE KEER IN BELGIË

RENNERS FIETSEN OOK KWARTIER R OP LOMMELS GRONDGEBIE­D

- Wim VOS/Rob RODIERS

Vier dagen voor zijn ultieme afscheid in Parijs-Roubaix staat de Scheldepri­js in het teken van Tom Boonen. Zo ligt de start uitzonderl­ijk niet in Antwerpen, maar wel in Boonens woonplaats Mol. Bovendien worden de renners in het begin van de koers getrakteer­d op een plaatselij­ke ronde langs alle belangrijk­e plaatsen uit de jeugd van Boonen, uitgestipp­eld door de renner zelf.

Of de viervoudig­e winnaar van Roubaix zich in zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem veel zal laten opmerken, is een andere kwestie. Boonen maakt er al langer geen geheim van. Hij heeft vandaag maar één missie: een beetje vieren, maar vooral veilig aankomen. In onderstaan­d uurrooster krijgt u een overzicht van alle trekpleist­ers langs de Boonen-getinte aanhef…

OFFICIËLE START – 0 km

De officiële start wordt gegeven aan rusthuis Nethehof (Gerheide), waar de grootouder­s van Tom verblijven. Opa Raymond Boonen zal rond 12.30 uur het startschot geven.

DOORTOCHT LOMMEL – 5,3 km

Gedurende een tiental kilometer, oftewel een tijdsbeste­k van 15 minuten, bevindt de Scheldepri­js zich op Lommels grondgebie­d. Onder meer Werkplaats­en, Ringlaan en Balendijk worden aangedaan.

DOORTOCHT BALEN – 21,3 km –

Uiteraard wordt ook halt gehouden oulige in Balen, de voormalige woonplaats van de afscheidne­mende nemeeld Boonen. Na 23,2 kilometer zwaaien de inwoners hun held definitief uit.

GEBOORTEHU­IS BOONEN – 26,1 km

Op de Olmensebaa­n aan de Brugrug slaat de karavaan rechtsaf richtingch­nks Sint-Hubertusla­an. Links van de brug bevindt zich Taverne rne Waterhoek, Toms eerste woon- - en en geboortepl­aats.

WOONPLAATS BOONENNEN – 37,1 km

Op de Volmolenba­an passeert het het peloton ook langs de huidigedig­e woonplaats van Boonen.

MOL-SLUIS – 60,1 km

Na 60 kilometer staataat de doortocht in Mol-Sluis op het het menu. Dat is het dorp van WilfriedWi­ldie Peeters, de ploegleide­r die Boonen al sinds 2003 bijstaat.

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tom Boonen zwaait vandaag wielerminn­end
Vlaanderen uit.
FOTO PHOTO NEWS Tom Boonen zwaait vandaag wielerminn­end Vlaanderen uit.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium