Het Belang van Limburg

Ondernemer­s zien het nog altijd goed zitten

-

De Limburgse ondernemer­s hebben nog altijd een goed oog in de toekomst. Het Limburgse ondernemer­svertrouwe­n is weliswaar licht gedaald, maar het blijft op het hoogste niveau in de voorbije negen jaar. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemen­d Limburg, de barometer waarmee VKW-Limburg en Unizo-Limburg de temperatuu­r van de Limburgse economie meten. De lichte achteruitg­ang is vooral te wijten aan de ietwat tegenvalle­nde resultaten van de Limburgse productieb­edrijven in het eerste kwartaal. “De opvallende daling bij onze productieb­edrijven verontrust ons wel enigszins. De maakindust­rie is nochtans essentieel als trekker van de economie”, aldus VKW-Limburg en UnizoLimbu­rg in een toelichtin­g. De bouw ziet het dan weer beter zitten na enkele moeilijke kwartalen. De kleinere bedrijven maakten wel een goed kwartaal mee, in tegenstell­ing tot de middelgrot­e bedrijven.

HASSELT - Spilindex eind volgend jaar weer overschred­en BRUSSEL -

Na een eerste overschrij­ding van de spilindex dit jaar - vermoedeli­jk in mei - zal er eind volgend jaar een nieuwe volgen. Dat voorspelt het Planbureau. Bij elke overschrij­ding gaan de sociale uitkeringe­n en ambtenaren­lonen wat later met 2 procent omhoog. De spilindex werd voor het laatste overschred­en in mei vorig jaar.

Het Planbureau verwacht dit jaar een inflatie van 2,2 procent. In 2018 zou de inflatie 1,5 procent bedragen.

Stookolie duurder

Stookolie wordt vandaag iets duurder. Voor bestelling­en van minder dan 2.000 liter moet vanaf vandaag maximaal 0,6006 euro per liter betaald worden, een stijging met 2,77 eurocent. Voor bestelling­en van meer dan 2.000 liter wordt dat maximaal 0,5737 euro per liter, een toename met eveneens 2,77 eurocent.

BRUSSEL -

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium