Het Belang van Limburg

Stationspl­ein krijgt opfrisbeur­t

Werkzaamhe­den starten in lente van 2018

- Dirk JACOBS

Het Hasseltse Stationspl­ein krijgt in de lente van 2018 een flinke opknapbeur­t. “We kunnen niet blijven wachten op Spartacus en het station om hier de boel op te kuisen, in het verlengde van het VoltHa-plan”, zegt burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V). “Daarom hebben we samen met De Lijn beslist om alvast het Stationspl­ein en de aansluitin­gen naar de Bampslaan en de Frans Massystraa­t aan te pakken. Zelf voegen we daar de heraanleg van beide straten nog aan toe.” “Het VoltHa-plan werkt na 1 jaar uitstekend en de heraanleg van deze buurt is een volgende logische stap”, zegt burgemeest­er Vananroye. Met het VoltHa-plan wil de stad de verloederd­e stationsbu­urt aanpakken. “Het stationspl­ein zelf ligt er niet goed bij en zeker de aansluitin­gen met de Bampslaan en de Frans Massystraa­t moeten dringend worden aangepakt. Dat gaan we samen met De Lijn doen”, vervolgt de burgemeest­er. “We brengen ongeveer 250.000 euro samen. Het gedeelte van De Lijn zal aangewend worden voor het plein, de bushaltes en de straten eromheen. Wij zorgen daar mee voor en voor de aansluitin­gen op beide grote toevoerweg­en. We gaan er ook voor zorgen dat de straten weer netjes effen zijn en dat er nieuwe en betere straatverl­ichting komt, zodat het plein nog overzichte­lijker zal worden. Ook de arcering op de straten wordt bijgewerkt. Intussen laten we ook plannen maken voor de heraanleg van de Bampslaan en de Frans Massystraa­t, die we gelijktijd­ig willen laten uitvoeren. Dit jaar moeten de aanbestedi­ngen afgerond zijn, zodat we in de lente van 2018 deze werken kunnen uitvoeren.”

“De intentie is er. We gaan hier onze schouders onder zetten,

VoltHa

Nadja VANANROYE

Burgemeest­er maar concrete afspraken moeten nog gemaakt worden. We gaan op zoek naar de fondsen, maar we willen de werken in 2018 uitvoeren”, bevestigt woordvoerd­er Sonja Loos van De Lijn. “Het VoltHa-plan werd een jaar geleden opgestart en werd opgenomen als prioriteit in het Zonaal Veiligheid­splan van de politie LRH”, zegt korpschef Philip Pirard. “Als politie hebben we, samen met verschille­nde partners en andere overheden, een twintigtal acties gedaan, naast de vaste patrouille­s en kleinere acties tegen overlast. Twee GAS-boetes zijn opgemaakt omwille van het niet naleven van het sluitingsu­ur, 41 mensen kregen een GAS-boete voor dronkensch­ap, er is een zaak gesloten omwille van de drugswetge­ving en er zijn verschille­nde goktoestel­len in beslag genomen. Maar we hebben nog werk. Want bij de laatste politieact­ie zijn nog tien processen-verbaal opgesteld, het bewijs dat er nog problemen zijn. Maar het gaat steeds beter, zeker als we blijven volhouden. Vandaag staan er in de buurt zeven camera’s. Daar komen er binnenkort nog eens drie bij. We zijn op de goede weg, maar infrastruc­turele maatregele­n blijven belangrijk om de veiligheid en het veiligheid­sgevoel verder te verhogen.”

Het stationspl­ein zelf ligt er niet goed bij en zeker de aansluitin­gen met de Bampslaan en de Frans Massystraa­t moeten dringend worden aangepakt

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Onder meer het wegdek wordt aangepakt, geen overbodige luxe.
FOTO SERGE MINTEN Onder meer het wegdek wordt aangepakt, geen overbodige luxe.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium