Het Belang van Limburg

“Phiiilllii­ippe iiis nuttttttii­igerrr iiin de Arrrdennen dan op de stttenen”

- Hugo COOREVITS

De Ronde van Vlaanderen was de allerlaats­te officiële wedstrijd die Philippe Gilbert en Tom Boonen samen reden. Gisteren hakte Quick Step Floors de knoop door: geen Gilbert in Parijs-Roubaix, maar wel zoals voorzien in de Brabantse Pijl van volgende week woensdag. Daarmee volgden de ploegleide­rs wat ploegmanag­er Patrick Lefevere al gisteren in deze krant aangaf. “Het was niet gemakkelij­k om te beslissen, maar uiteindeli­jk is Philippe nuttiger in de Ardennenkl­assiekers dan op de stenen van Roubaix”, aldus Lefevere. “Ik begrijp dat hij Tom een allerlaats­te keer wil helpen, maar hij is nuttiger als steun voor Julian Alaphilipp­e en Dan Martin in Luik-Bastenaken­Luik. Bovendien kan hij zelf ook nog iets forceren in de Amstel Gold Race. Het laat ons toe om met drie pure helpers naar de Hel te trekken.”

Gilbert liet vanuit Monaco weten dat het “misschien beter is nu een korte break in te lassen en volledig te herstellen van de kasseiklas­siekers. Ook al heeft Parijs-Roubaix een magnetisch­e aantrekkin­gskracht op mij. Uiteindeli­jk reed ik slechts één keer, tien jaar geleden dan nog. Tom verdient dus zeven man die tweehonder­d procent gewapend zijn. Ik hoop dat hij in zijn opzet slaagt.”

Hoe de ploeg er exact uitziet, deelt Quick Step Floors pas donderdag mee. Boonen is sowieso de kopman. Niki Terpstra, Zdenek Stybar, Matteo Trentin en Yves Lampaert zijn de wisselkopm­annen. Wij gaan ervan uit dat Iljo Keisse, Tim Declercq en Julien Vermote de helpers zijn. Voor laatstgeno­emde zou het zijn debuut betekenen in de Hel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium