Het Belang van Limburg

Eén jaar langer samen

Hein Vanhaezebr­ouck tekent bij AA Gent bij tot 2019

- Michael VAN DAMME

De bespreking­en lopen nog, maar over één ding is er eensgezind­heid: Hein Vanhaezebr­ouck verlengt binnenkort zijn contract bij AA Gent aan verbeterde voorwaarde­n met één jaar, tot midden 2019. Vanhaezebr­ouck heeft zin in nog een jaar AA Gent, maar het is duidelijk dat ook zijn honger naar een nieuw avontuur niet is gestild. Een langetermi­jnscontrac­t bij de Buffalo’s à la Arséne Wenger ziet Hein (nog) niet zitten. Het is opmerkelij­k: Hein Vanhaezebr­ouck werkt nog geen drie jaar bij AA Gent, maar over enkele weken zal hij al voor de vierde keer zijn krabbel zetten bij de Buffalo’s. Drie keer al kreeg hij een loonsverbe­tering, waarmee hij al zijn collega’s in België het nakijken geeft. Zijn huidige overeenkom­st liep eind volgend seizoen af, waardoor een verlenging zich opdrong. Maar over een jaar zit AA Gent dus weer in dezelfde situatie als vandaag.

Dit keer zal Vanhaezebr­ouck zijn contract slechts met een jaar verlengen. De Gentse coach heeft zich met de titel, twee straffe Europese campagnes en drie keer play-off 1 op rij in een sterke onderhande­lingsposit­ie gewrongen. En de honger naar een buitenland­s avontuur is niet weg, zo heeft hij in alle recente interviews aangegeven.

Bij elke nieuwe bespreking­sronde met AA Gent kan Vanhaezebr­ouck zijn (sportieve) eisen stellen. Die twee zaken verklaren waarom hij er slechts één jaartje bijdoet, terwijl voorzitter Ivan De Witte droomt van een samenwerki­ng op lange termijn. Hij ziet bij Vanhaezebr­ouck bepaalde kwaliteite­n voor een model naar Arsène Wenger bij Arsenal, die al sinds 1996 voor dezelfde club werkt, in

Ivan DE WITTE Voorzitter AA Gent goede en kwade dagen.

“Je moet rekening houden met de leeftijd van Hein (53 jaar, nvdr). Hij wil zich nog niet settelen in zo’n Wenger-model”, aldus De Witte. “Dan moet je middelen zoeken om je coach toch langer aan je te binden. Het belangrijk­ste is dat de continuïte­it naar volgend seizoen verzekerd is. Al blijf ik bij mijn uitspraak die ik deed in het VTM-programma Stadion.n. Het Het staat na onze gesprekken voor oor negentigne­n procent vast dat Hein blijft, blijft, maar in het voetbal is tien procent rocent soms veel.” Vanhaezebr­ouck gaf vorigee week week bij Sporza nog aan dat hij openunitei­t, openstaat voor de juiste opportunit­eit, sportief én familiaal voor or zijn zijn vrouw en twee schoolgaan­dede kinl kinderen. “Het is niet muisstil rond rond mij, er zijn verschille­nde contacten”,ontacom zei hij. “Het is aan mij om in in te schatten of het moment er r is is om om te vertrekken. De kans dat ik ik volenvolge­nd seizoen nog trainer ben van van Gent, is groter dan dat ik k weg weg ben. Maar als er zich plotseling­eling iets interessan­ts aandient, zal zal ik dat in overweging nemen”,n”, zei Vanhaezebr­ouck vóór de de gesprekken met Gent afgelopeno­r weekend.

Die gesprekken werden vrijdag opgestart. “Maar er staat nog niets op papier, enkel nen de grote lijnen liggen vast”, zegt De Witte. “In die die zin kan het nog verschille­nde lende richtingen uit. Als je je autouto ininstapt met als bestemming Wateritsta­pog Waterloo, kun je ook in Brussel uitstappen. We moeten sowieso nog over over een aantal zaken gaan: waaraar we we sportief en organisato­risch naarenzokr­ijgt? naartoe willen, de ambities, enzovoort.”

“Of Hein nu meer inspraak krijgt? Hij had al veel inspraak. Wee zitten zitten op de goede weg, maar een aantal aantal zaken moeten nog uitgesprok­enproken worden. Ik verwacht de eerste eerste twee weken nog geen handtekeni­ng.dtekealles In elk geval willen we alles rond hebben vóór het einde van van de play-offs.”

Of Hein nu meer inspraak krijgt? Hij had al veel inspraak. Een aantal zaken moeten nog uitgesprok­en worden

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium