Het Belang van Limburg

Acolatse ruilt Westerlo voor vier jaar Club Brugge

-

Het is nog maar begin april en Club Brugge heeft al zijn tweede zomertrans­fer beet. Na de Colombiaan Germàn Mera trekt nu ook Elton Acolatse (Westerlo) volgend seizoen naar Jan Breydel. De Nederlands­e vleugelaan­valler (21) komt over van Westerlo en kost bovendien niets, want in het contract van Acolatse stond een clausule dat hij gratis weg kon als Westerlo degradeerd­e. Acolatse is in Brugge al de vijfde Nederlande­r, naast Ruud Vormer, Ricardo van Rhijn, Lex Immers en Stefano Denswil.

Wissel op de toekomst

Acolatse tekende in Brugge een contract voor vier jaar, tot 2021. Nog enkele andere clubs uit de Jupiler Pro League, uit Frankrijk en uit Italië hengelden de afgelopen weken naar de diensten van de ex-Ajacied, maar Club werd enkele weken geleden het snelst concreet. De nieuwe aanwinst speelt het liefst vanop links, al kan hij ook op rechts uit de voeten.

In Brugge moet Acolatse volgend seizoen mee proberen een eventuele transfer van José Izquierdo - die na dit seizoen wellicht vertrekt - op te vangen. Al zou Club voor die positie ook nog altijd Tal Ben Haim van Maccabi Tel Aviv in de gaten houden, wat erop wijst dat Club in Acolatse vooral een wissel op de toekomst ziet. Acolatse doorliep de jeugdreeks­en van Ajax en streek afgelopen zomer neer in Westerlo. In de Kempen was de winger goed voor zes doelpunten en drie assists

Ben Haim

Tal Ben Haim (27) , de Israëlisch­e winger van Maccabi Tel Aviv, maakt dus mogelijk ook de overstap naar Club Brugge. In de winterstop stond hij al dicht bij een overgang naar Club, maar de deal ging toen niet door omdat Maccabi 5 miljoen euro wilde. Nu kan de speler - door een opstapclau­sule - weg voor 2,9 miljoen euro. Volgens de Israëlisch­e krant One heeft Maccabi beloofd aan het Club-bestuur dat het bij elk (hoger) bod van een andere club, de kans krijgt om dat bod te vergelijke­n en het voorstel aan Ben Haim eventueel aan te passen. Ben Haim zou een vertrek van José Izquierdo moeten opvangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium