Het Belang van Limburg

Ibrahimovi­c op de valreep

Man U speelt al voor tiende keer gelijk in twintig wedstrijde­n

- Bart LAGAE

Manchester United blijft krasselen in de Premier League. Gisteren stevende het af op een 0-1-nederlaag tegen Everton, maar Zlatan Ibrahimovi­c redde een (verdiend) punt vanop penalty in de blessureti­jd. Man U is twintig wedstrijde­n ongeslagen, maar speelde daarin liefst tien keer gelijk.

“Alleen Zlatan en Juan Mata zorgen voor goals”, had trainer José Mourinho vorige zaterdag na het 0-0-gelijkspel tegen West Brom nog gejammerd. Gisteren keerde Ibrahimovi­c terug uit schorsing en was hij alweer de enige die scoorde. De ref keurde ten onrechte een veldgoal af, maar in de blessureti­jd mocht hij een penalty omzetten na hands van Ashley Williams. “We verdienden meer”, reageerde Ibrahimovi­c. Met 21 doelpunten in Old Trafford dit seizoen doet Man U slechter dan ploegen als Burnley, Bournemout­h en Watford. Maar gisteren vond Man U ook een goeie Everton-doelman Robles op zijn weg.

Het nieuwe puntenverl­ies is slecht nieuws voor Anderlecht omdat United geen stap dichter komt bij de vierde plaats die recht geeft op Champions League-voetbal. Mourinho kondigde aan dat hij nu zondag nog met zijn sterkste ploeg op Sunderland speelt, maar dat hij nadien (thuis tegen Chelsea) wel wat spelers kan laten rusten met oog op de terugmatch in de Europa League tegen Anderlecht. Eindwinst in de Europa League levert immers ook een ticket voor de Champions League op. Na slecht verdedigen op een corner had Phil Jagielka Everton in de eerste helft op voorsprong gebracht. Kevin Mirallas en Romelu Lukaku speelden een actieve wedstrijd, maar waren niet altijd gelukkig in hun acties. Marouane Fellaini speelde op de positie van Paul Pogba. De Fransman is opnieuw fit, maar viel pas in de tweede helft in voor Daley Blind. Wayne Rooney haalde gisteren niet eens de bank.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Zlatan Ibrahimovi­c maakte weinig indruk, maar zorgde in de slotminuut wel voor de 1-1 vanop de stip.
Foto PHOTO NEWS Zlatan Ibrahimovi­c maakte weinig indruk, maar zorgde in de slotminuut wel voor de 1-1 vanop de stip.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium