Het Belang van Limburg

“Gevaar kan van overal komen”

Limburgse coach Sacha Massot met Luik te gast in de Alverberg

- Raf COMANS

De vorige twee seizoenen stond Sacha Massot nog als speler van Charleroi tussen de lijnen in de Alverberg. Vanavond zakt de Tongenaar als coach van rode lantaarn Luik naar Hasselt af om Limburg United te bekampen. De 33-jarige Massot promoveerd­e drie weken geleden van assistent tot headcoach bij rode lantaarn Luik. “We gaan proberen om het Limburg United zo moeilijk mogelijk te maken, maar het is heel moeilijk om hen te stoppen omdat het gevaar van overal kan komen”, zegt de Tongenaar.

Wat heb je geleerd van de vorige confrontat­ies?

“Dat eender welk gameplan je hebt, het heel moeilijk is om daaraan vast te houden. Precies omdat Limburg United zo veelzijdig is en offensief erg krachtig is. Ze staan nooit stil en hun systemen zijn efficiënt. Hun basketbal-IQ is zo groot dat elke kleine fout die je maakt afgestraft wordt. Het is dus heel lastig om één verdedigin­gsstrategi­e aan te houden gedurende de hele wedstrijd.”

Wat brengt de toekomst voor jou?

“Ik heb nog een contract van één jaar, sowieso als assistent-coach, misschien meer. Ik ga ervan uit dat ik weer assistent word. Ik heb nog heel veel te leren”

Ook qua spelers gaat er wellicht veel veranderen?

“Alleen Penninck ligt nog onder contract. Er gaat dus heel veel veranderen. We gaan naar acht à negen profs, aangevuld met twee semi-profs. Eén daarvan is L'Hoest van Ninane. Dieter Souveryns? Daar is mee gepraat. Maar hij blijft loyaal ten opzichte van Tongeren. Voor ons was het bovendien moeilijk om voor één speler de trainingen te verschuive­n naar 19 uur. Dieter heeft nochtans een interessan­t profiel voor ons.”

Je speelt zelf nog bij Tongeren in de Top Divisie 2. Valt dat te combineren met coachen?

“Alleen mijn eerste wedstrijd als headcoach in Bergen viel samen, maar dat was geen probleem omdat Tongeren al beslist had forfait te geven voor de match in Bornem. Gaan trainen is geen probleem, want de trainingen zijn op ander tijdstippe­n. Mijn ploegmaats bij Tongeren komen me vanavond overigens aanmoedige­n. Leuk.”

Blijf je volgend seizoen de combinatie maken?

“Dat is de bedoeling. Maar als ik toch hoofdcoach zou blijven, kan het misschien wel moeilijk worden.”

EUROMILLIO­NS LEAGUE WOENSDAG 05-04-17

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium