Het Belang van Limburg

Eventingwe­dstrijd Lummen afgelast

-

De eventingwe­dstrijd van komend weekend in Lummen gaat niet door. Dat hebben de Landelijke Rijverenig­ingen (LRV) beslist na het fatale ongeval van afgelopen zondag in Vechmaal, waarbij de 31-jarige Jelle Mentens uit Lummen om het leven kwam. “Het was een moeilijke beslissing”, aldus LRV-directeur Inge Vandael. “De ouders van Jelle benadrukte­n namelijk dat zij gewild zou hebben dat de wedstrijd zou plaatsvind­en. Maar omdat wij op zaterdagmi­ddag afscheid van Jelle nemen en dat zeer emotioneel geladen zal zijn, is unaniem beslist om de wedstrijd niet te laten plaatsvind­en.” BOCHOLT: Devon Maes die drie seizoenen geleden overkwam van KV Mechelen, ruilt op het einde van het seizoen Bocholt VV in voor tweede amateurkla­sser Oosterzone­n.

RUTTEN-’S HERENELDER­EN: In 3C wordt vanavond (18.30 uur) Rutten-’s Herenelder­en afgewerkt, een inhaalweds­trijd tussen de nummers veertien en drie. Bij Rutten ontbreken Verjans, Deckers (beiden geschorst), Chouih, Stassen (beiden werk) en zijn Putzeis en Akdogan onzeker. De bezoekers missen de geschorste Clerinx.

HO HEIDE: Bij HO Heide (3B) mist Sedat Tekin tegen Stokkem wegens schorsing.

LOUWEL: Leandro Cacciatore van Louwel (3B) mist de derby tegen Opoeteren wegens schorsing. BOORSEM: Boorsem (3B) kan tegen Rooierheid­e niet rekenen op de geschorste­n Wim Vranken en Davy Vuurstaek. (edst) OPGLABBEEK: Bij Opglabbeek (3B) zijn Yves Kuypers en Mauritzio Teodori geschorst tegen Godsheide. ROOIERHEID­E: Rooierheid­e (3B) mist de geschorste­n Mattias De Bock en Jens Vanrykel tegen Lanaken.

GRAVELO: Michiel Jamoul van Gravelo (3C) is geschorst tegen ‘s Herenelder­en.

AS: Voor Franco Muto en Sandro Muto (beiden een verrekking) van As (4D) zit het seizoen erop. De fusieclub As-Niel United heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Martijn Bloemen (Bree).

NEEROETERE­N: Neeroetere­n (4D) heeft met Jean Vanfloorop een nieuwe assistent-trainer binnengeha­ald voor volgend seizoen. Trainer Eddy Fraussen blijft ook op post. Kirstin Boonen vierde op Nations Future Cup - Het Belgisch jeugdteam - met Kirstin Boonen - heeft op de Nations Future Cup de vierde plaats behaald. De Houthalens­e zelf eindigde tweede in haar poule met Spanje, Slovakije en gastland Slovenië. In het individuee­l tornooi behaalden Bobby Bronselaer en Senne Houthoofd de derde plaats, nadat ze in de kwartfinal­e het tweede reekshoofd hadden uitgeschak­eld. In de halve finale verloren ze na een spannende driesetter van de Spanjaarde­n Monroy en Piris, die uiteindeli­jk het tornooi wonnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium