Het Belang van Limburg

Twee gewonden bij klap tegen paal en muurtje

Muur voor huis voor zoveelste keer geramd op Carloweg

- Phillip PERGENS

Vier jongeren waren maandag rond 20.15 uur betrokken bij een zwaar ongeval in de Carloweg op de grens van Opitter met Tongerlo. Ze knalden tegen een elektricit­eitspaal en in een poging terug op de weg te geraken ramden ze een muurtje aan de overzijde van de weg. Twee inzittende­n moesten naar het ziekenhuis. Het huis van Mina Schetz en Jo Geris liep voor de zoveelste keer schade op.

Mina Schetz en Jo Geris wonen op de Carloweg op de grens van Opitter en Tongerlo hebben opnieuw herstellin­gen aan hun omheinings­muurtje uit te voeren. De 19-jarige Bjorn L. uit Neeroetere­n veroorzaak­te maandagavo­nd een ongeval met zware ravage. “Het is al de zoveelste keer dat we met brokken zitten”, zegt Mina. De vrouw en haar echtgenoot wonen al 38 jaar dolgraag in hun huis, maar houden steeds hun hart vast wanneer iemand aan hoge snelheid voorbij komt gereden. “Toen we die verschrikk­elijke klap hoorden en bij het buiten komen een eerste blik op het wrak wierpen, vreesden we het allerergst­e.” De elektricit­eitskabel aan de andere kant van de weg was geknakt en hing over de weg. De auto, met naast de automobili­st nog drie andere jongeren, was klaar voor de schroothoo­p. Het muurtje in de voortuin is voor de helft weggeveegd. Automobili­st Bjorn L. raakte lichtgewon­d, terwijl Laura C., 16 en uit dezelfde gemeente, er erger aan toe was. De ambulancie­rs voerden hen af naar het ziekenhuis.

Sluipweg

Dat het nooit eerder fataal afliep, is voor Mina een wonder. “We moeten er geen doekjes om winden. Dit is een sluipweg waar veel bestuurder­s het gaspedaal induwen. De politiemen­sen weten ons huis maar al te goed liggen. Het vorige ongeval gebeurde in de zomer van 2016 en doorheen de jaren hebben we het omheinings­muurtje al meerdere keren weer moeten opmetselen. Het staat er ook omdat het ons een gevoel van veiligheid geeft. Daarvoor riskeerde je je leven bij het uithalen van de post, zo dicht reden de mensen langs onze voorgevel af ”, vertelt de bewoonster. Volgens Mina zijn maatregele­n nodig. “Van ons kruispunt tot het einde van de weg richting Tongerlo liggen amper vier huizen en door het fietsroute­netwerk rijden hier op mooie dagen honderden fietsers langs. Waarom geen straat voor plaatselij­k verkeer inrichten? Dat het is het veiligste voor iedereen. Wachten op de eerste dode heeft geen zin”, aldus de vrouw.

 ?? FOTO PPN ?? Het huis van Mina Schetz in de Carloweg. “Het muurtje hebben we al meerdere keren weer moeten opmetselen.”
FOTO PPN Het huis van Mina Schetz in de Carloweg. “Het muurtje hebben we al meerdere keren weer moeten opmetselen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium