Het Belang van Limburg

Rozen voor Ed Sheeran in Antwerpen

- Chris LANSSENS

Popvedette Ed Sheeran (26) houdt vandaag halt in het Sportpalei­s. Op sociale media roepen fans onder de hashtag #rosesfored op om een blauwe of witte roos in de lucht te steken en de zanger te verrassen tijdens zijn Belgische concert. De man achter hits als ‘I See Fire’, ‘Lego House’, Thinking Out Loud’ en het recente ‘Shape Of You’ zal vandaag voor een uitverkoch­t Sportpalei­s tonen wat hij kan. Sheeran is uitgegroei­d tot een van de popsensati­es van de voorbij jaren. Dit jaar bevestigde hij die status door wereldwijd alle Spotify-records te breken. De populaire artiest heeft dan ook een grote schare fans die hem overal nauwgezet volgen. De voorbije dagen werd er door de Belgische fans opgeroepen onder de hashtag #rosesfored om een blauwe of witte roos – zoals ook de kleuren van de cover van zijn nieuwe album ‘Divide’ – mee te nemen naar het concert en die dan op een bepaald moment in de lucht te steken.

Fanclub

Maité Gonzalez, voorzitste­r van de officiële Belgische fanclub, is de bezielster van het rozenproje­ct. “Bij elk Belgisch concert van Ed proberen we iets speciaals te doen om hem mooie herinnerin­gen te geven aan ons land. Bij zijn eerste concert in België, maakten we een groot bord voor hem. Op zijn tweede concert in Vorst Nationaal zag ik het groter. Ik stuurde toen naar iedere persoon die op Facebook had gemeld dat hij aanwezig zou zijn een bericht met de oproep om een roos mee te nemen naar het concert en die dan in de lucht te steken. Op de dag zelf ging ik snel nog 100 rozen kopen en die deelde ik dan uit zodat het zeker te zien was op de voorste rijen.”

Dit keer moet Maïté een uitverkoch­t Sportpalei­s aanmoedige­n om een roos mee te nemen. “Ik ben al begonnen met mensen aan te spreken op Facebook, maar concertorg­anisator Live Nation, platenmaat­schappij Warner Music en radiozende­r MNM helpen ook mee .”

Ed Sheeran zelf is nog niet op de hoogte van de rozenactie.

 ?? FOTO AFP ?? Sheeran weet nog niet dat er hem vandaag rozengeur en maneschijn staan te wachten in Antwerpen.
FOTO AFP Sheeran weet nog niet dat er hem vandaag rozengeur en maneschijn staan te wachten in Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium