Het Belang van Limburg

Groep Royer neemt Verhoeven Pallets over

-

De Truiense Groep Royer heeft in Lommel zijn branchegen­oot Verhoeven Pallets en Recycling overgenome­n. Dat heeft ondernemer Herman Wellens gisteren laten weten. Groep Royer had reeds vier productiev­estigingen, waarvan drie in Vlaanderen en één in Nederland. Daar komt nu een vijfde bij. Naast de productie van houten verpakking­en is de groep ook actief in de online verkoop van tuinhout via de webshop www.gardibo.be. Verhoeven Pallets en Recycling is vooral actief in nichemarkt­en zoals metaal, voeding en meststoffe­n. Het bedrijf heeft ook een divisie voor tweedehand­s pallets, en dat is een nieuwe markt voor de groep. De vorige aandeelhou­ders Peter en Bart Verhoeven blijven aan boord.(

Steeds vaker extra kosten voor bagage

Steeds meer luchtvaart­maatschapp­ijen laten klanten in Europa bijbetalen als zij bagage in het ruim willen meenemen. Die ingecheckt­e bagage wordt deze zomer in veel gevallen ook duurder dan vorig jaar, zo blijkt uit een steekproef van de Nederlands­e vergelijki­ngssite Tix.nl.

Meer dan de helft van de onderzocht­e luchtvaart­maatschapp­ijen heeft het afgelopen halfjaar één of meer tarieven voor bagage op haar Europese vluchten verhoogd. De gemiddelde prijsstijg­ing is 21 procent, of enkele tientallen euro per gezin. Onder meer Corendon, TUIfly, Wizzair, EasyJet en Vueling maakten het meenemen van koffers duurder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium