Het Belang van Limburg

Tiener dient klacht in na aanrijding door politie

-

De 19-jarige Nicola Martin uit Maasmechel­en dient klacht in tegen de politie van Lanaken-Maasmechel­en na een aanrijding zondagavon­d in de Neerveldst­raat. De tiener, die met een onverzeker­de quad reed, werd geraakt toen de politie hem staande wilde houden. Hij raakte gewond en ligt nu in het gips. Bij de politie betreuren ze de aanrijding. “Het was een spijtig ongeval”, luidt het daar. Een vriend van Nicola had de quad gekocht. “En omdat mijn neef en ik vaker aan quads en scooters sleutelen, hadden we de quad een onderhoud gegeven. Om te controlere­n of alles in orde was, besloot ik een testrit te maken. Een verzekerin­g voor de quad had mijn vriend wel nog niet.”

Net toen zag een politiepat­rouille de Maasmechel­aar op de baan rijden. Zij wilden hem staande houden en overgaan tot een controle. “Ze hebben de blauwe lampen en sirene opgezet, maar omdat ik bijna terug bij mijn neef was, heb ik tot aan zijn huis doorgerede­n en ben ik dus niet meteen gestopt.”

Gips

De 19-jarige bestuurder zette zijn quad stil en stond op het punt af te stappen toen de aanrijding volgde. “De politiewag­en raakte mij en ik vloog letterlijk van de quad af. De politieage­nt achter het stuur zei dat hij niet meer op tijd kon remmen en mij daarom had geraakt, maar ik heb getuigen die zeggen dat hij zelfs niet geremd heeft. Ik vind dat schandalig. De ambulancie­rs voerden me af naar het ziekenhuis van Genk. Ik heb een barst in mijn knie en draag de komende dagen een gips. Die aanrijding was voor niets nodig. Het was een bewuste actie en daarom dienden mijn ouders een klacht in bij de politie.”

Dat gebeurde bij de collega’s van de zone Maasland. Zij kwamen zondagavon­d ter plaatse voor de vaststelli­ngen omdat de politiezon­e Lanaken-Maasmechel­en betrokken partij is. “We kunnen niet veel kwijt over deze zaak omdat het allemaal nog in onderzoek is, maar aan de botsing is, zonder in detail te treden, wel heel wat voorafgega­an. De aanrijding zelf gebeurde op de openbare weg. het was een spijtig ongeval. Het dossier is nu in handen van de politie Maasland”, luidt het bij politie Lanaken-Maasmechel­en.

 ??  ??
 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Nicola Martin werd op zijn quad aangereden door een politievoe­rtuig (inzet). “Een spijtig ongeval”, zegt politiezon­e LaMa.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Nicola Martin werd op zijn quad aangereden door een politievoe­rtuig (inzet). “Een spijtig ongeval”, zegt politiezon­e LaMa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium