Het Belang van Limburg

Zege tegen taaie ploeg

Limburg United met veel moeite voorbij rode lantaarn Luik

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United heeft met veel moeite rode lantaarn Luik geklopt. Het leek na enkele minuten op weg naar een gemakkelij­ke overwinnin­g, maar de bezoekers kwamen in het begin van het derde quarter sterk uit de kleedkamer en aasden op een stunt. De thuisploeg zette uiteindeli­jk via Anderson en Vanwijn orde op zaken, al maakte Sweetney het vanop afstand nog spannend in de slotminuut. Aarzelende start van Limburg United met verrassend geen Tuttle, maar wel Desiron in de basis. Die pakte snel twee aanvallend­e rebounds, maar mocht al even snel gaan rusten met twee fouten achter zijn naam. “Seth heeft een pijnlijke zenuw in de schouder”, verklaarde Brian Lynch. “Ik wilde hem niet laten spelen, maar toen we in foutenlast kwamen en Luik klein bleef spelen, moest ik hem inbrengen. Hij heeft ons goed geholpen, maar nu is het belangrijk dat hij de juiste behandelin­g krijgt en zaterdag voluit kan spelen.”

Na enkele Luikse balverliez­en en Limburgse fastbreaks zorgde Anderson voor een kloof. Luik sloop dichter van achter de driepuntli­jn en via Hazard gingen ze er zelfs voorbij (18-19). Hij gaf Luik een boost en zo kon het 26-32 uitlopen. Verdedigen­d waren beide ploegen niet bij de les. Toch kwam Limburg United met een driepunter van Lodwick op voorsprong (40-39). Met enkele vrijworpen liep het verder uit tot 44-41, maar Sweetney maakte on the buzzer gelijk. Luik kwam sterker uit de kleedkamer en sloeg een nieuwe kloof met een betere defence. De Limburgers lukten slechts drie punten in vijf minuten.

“Time-out zorgde voor klik”

Met een time-out schudde Lynch zijn ploeg wakker en Tuttle en Swing zorgden voor een 7-0. Diezelfde Swing zette United terug op voorsprong (59-58). Opnieuw was het Luik dat via Giancateri­no op het eindsignaa­l van het derde quarter gelijk maakte. In de laatste zeven minuten leken de Limburgers dan toch een definitiev­e kloof te slaan. Drie minuten voor het einde stond de maximum voorsprong op het bord (79-71). Met een driepunter maakte Sweetney het nog spannend, maar een bom van Simons bracht even rust. Na een nieuwe driepunter van Sweetney leed Anderson balverlies en maakte Lodwick een onsportiev­e fout. Het was Tuttle die in de slotfase voorkwam dat Luik dichter dan 84-81 kwam. “Ik wist dat Luik een gevaarlijk­e tegenstand­er zou zijn”, aldus Lynch. “Die time-out die ik nam, zorgde voor de klik. We gingen met meer intensitei­t spelen en trokken daardoor de zege naar ons toe. Maar ik ben ervan overtuigd dat Luik slechts een kleine stap moet zetten om terug te kunnen winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium