Het Belang van Limburg

“Dalende lijn ombuigen”

Gewest wil nieuwe leden aantrekken met ‘Start to Tennis’

- Johan MULDERS

Omdat het aantal tennissers in Limburg daalt, wil het Limburgs Gewest nieuwe leden aantrekken met ‘Start to Tennis’. Dit is een voordelig en compact lessenpakk­et voor volwassene­n om op een leuke manier kennis te maken met tennis. Liefst 59 van de 77 Limburgse clubs doen nu reeds mee. “Het concept bestaat al vijf jaar”, legt voorzitter Vic Engelen uit. “Voor het tiende jaar op rij is het aantal tennissers in Limburg gedaald, niet dramatisch weliswaar, maar met dit initiatief willen wij deze dalende lijn ombuigen. De concurrent­ie van andere sporten - zoals voetbal en nu ook hockey en golf - wordt elk jaar groter. Ook zij bieden soortgelij­ke pakketten aan. Bij de clubs is Start to Tennis al voldoende gekend, maar niet bij het grote publiek. Vandaar onze campagne.”

Start to Tennis is gericht op iedereen vanaf 16 jaar, die wil kennismake­n met tennis.

“Ook ex-tennissers, die de afgelopen twee jaar geen lid waren van Tennis Vlaanderen kunnen de draad weer opnemen”, legt Engelen uit. “Je krijgt een aantal gratis lessen aangeboden in kleine groepjes, onder leiding van een gediplomee­rde trainer. Ook het gebruik van de tennisrack­ets en ballen is gratis. Daarnaast kan elke club nog extra activiteit­en organisere­n, zoals een kennismaki­ngsdag of extra speelmomen­ten, extra voordelig lidgeld tijdens het eerste jaar, enzovoort. Het is belangrijk om de nieuwe leden goed te onthalen.” “Bij de start van het zomerseizo­en verdelen wij een folder in 11.000 brievenbus­sen van HouthalenH­elchteren. Vorig jaar namen 65 mensen deel en de helft daarvan is nadien ook lid geworden. In april organisere­n wij een nieuwe lessenreek­s”, geeft Vic Engelen nog mee. Ook bij de andere clubs horen wij hetzelfde verhaal.

Meteen Belgisch kampioen

“Wij bieden het pakket al voor het vierde jaar op rij aan”, vertelt voorzitter Dominic Vogels van TC Berkenbos. “Liefst 80 procent van de deelnemers is het jaar nadien ook lid geworden van onze club.”

Bij KWTC Wezel speelden de start to-tennissers zich meteen in de kijker. “In de laagste herenreeks werden ze Belgisch kampioen. We zijn in 2015 gestart en sindsdien kennen we een opvallende stijging van het aantal nieuwe leden”, weet coördinato­r Joerie Schillebee­kx. “Maurizio Malavolta is de verantwoor­delijke binnen de club. Als afsluiter van de reeks organiseer­t hij een dubbelavon­d met hapje en drankje.”

 ?? Foto HBVL ?? De start-totennisse­rs van Wezel kroonden zich al tot Belgisch kampioen.
Foto HBVL De start-totennisse­rs van Wezel kroonden zich al tot Belgisch kampioen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium