Het Belang van Limburg

Veel nieuwsgier­igen bij opening eerste Jysk

-

Met zowat honderd stonden ze gisterocht­end te wachten op de opening van de gloednieuw­e Jysk aan de Hasseltweg in Genk. Het is, samen met Schoten, de eerste vestiging van de Deense meubelgiga­nt in ons land. Wat vonden de eerste klanten van deze Ikea-concurrent? Opvallend: Opvallend: Jysk Jysk heeft heeft geen geen echt echt grote parking. De collega’s in de buurt gaan dat voelen, zeker de eerste dagen. Wat ons nog meteen in het oog sprong: de winkel steekt echt propvol en de gangpaden zijn smalletjes. Voor de rest vind je in deze Deense versie van Ikea zowat alles wat je in een meubelzaak kan verwachten. “Toch is het minder hip hipdan dan Ikea”,Ikea” merkt merkt een een klant klantop op. “Weinig of geen fleurige dingen, eerder gelijklope­nd allemaal.” Maar dat kon de vele nieuwsgier­igen op de eerste openingsda­g niet tegenhoude­n. Wie deze eerste dagen 20 euro bij Jysk besteedt,krijgt een kortingsbo­n van 10 euro. En een witte badhanddoe­k erbovenop. Alles in een gigantisch­e blauwe winkeltas winkeltas om mee te nemen. En dat pakket lokt klanten.

Aanbieding­en

“Ik heb net voor 20 euro gekocht. Een matrasbesc­hermer die we ook echt nodig hebben”, zegt Mia Vanderveld­en uit Genk. “Ik passeer geregeld ook bij Ikea, ja. Maar echt vergelijkb­aar vind ik de winkels toch niet. Ik denk dat ze het hier van de aanbieding­en moeten hebben. Daar komen de mensen wel op af. Voor mij is Jysk een aanwinst, lekker dicht bij Genk.”

Paul Muffels uit Zutendaal is op jacht naar een terrastafe­l en heeft misschien prijs. Meten is weten, luidt zijn devies aan vrouwlief, die intussen ook al een schoenenka­st op de kop heeft getikt. “Ja, wij fietsen veel en die stinkschoe­nen kunnen dan buiten in die kast blijven”, lacht Paul. “Ik vind het wel een plezante winkel. Echt een heel divers aanbod. Je weet dus niet goed wat je kan verwachten. Och, dan lopen we een keertje meer binnen, toch.”

 ??  ??
 ??  ?? Paul Muffels: “Echt een
heel divers aanbod.”
Mia Vanderveld­en: “Een aanwinst, lekker dicht bij Genk.”
Paul Muffels: “Echt een heel divers aanbod.” Mia Vanderveld­en: “Een aanwinst, lekker dicht bij Genk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium