Het Belang van Limburg

Bart Peeters en K3 zingen voor kankerpati­ëntjes

-

Bart Peeters wil zijn week als gastpresen­tator van ‘Bart & Gasten’ goed afsluiten en ging samen met de meisjes van K3 kankerpati­ëntjes verrassen met een liedje.

GENT -

Bart Peeters heeft deze week met verve Lieven Van Gils vervangen, en vanavond sluit hij om 22.05 uur ‘Bart & Gasten’ in schoonheid af op Eén met K3. Samen met Hanne, Klaasje en Marthe ging Peeters zieke kinderen verrassen op de afdeling kinderonco­logie in het UZ Gent. De uitzending staat voor een deel in het teken van ‘Iedereen tegen Kanker’, de actie van Eén en Kom op tegen Kanker waarbij Vlamingen worden opgeroepen om samen actie te ondernemen tegen kanker.

Respect

Bart Peeters kreeg zelf het idee om kankerpati­ënten al zingend een hart onder de riem te steken. Hij was enkele jaren geleden al eens te gast in het UZ Gent, en was toen erg geraakt. “Ik speelde toen samen met Joost Zweegers verzoeknum­mers voor de kinderen”, aldus Bart. “De jongsten vroegen vaak K3-liedjes. Dat bracht me op het idee om hen dit jaar te bellen en ze wilden onmiddelli­jk meedoen. Optreden voor kinderen die vechten tegen kanker is een heel intense ervaring. Op zo’n dag raak je doordronge­n van respect voor de kinderen, hun ouders, broers, zussen en de begeleider­s.” De K3-zangeresse­n ontmoeten geregeld zieke kinderen, en ook zij waren erg onder de indruk. “Het was een intense dag met veel emotie, maar we hebben vooral veel lachende gezichten gezien”, zeggen ze.

Bart Peeters ontvangt vanavond in de studio ook de mama van Lotte (2 jaar) en de papa van Colette (8 jaar) die allebei kanker hebben. Tijdens de grote ‘Iedereen tegen Kanker’-show op zondag 30 april belooft Peeters alweer een nieuw, verrassend duet.

Bart & Gasten’, Eén, 22.05 uur

 ?? FOTO VRT ?? “Een intense ervaring”, noemt Bart Peeters zijn optreden voor kankerpati­ëntjes.
FOTO VRT “Een intense ervaring”, noemt Bart Peeters zijn optreden voor kankerpati­ëntjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium