Het Belang van Limburg

PK tijdrijden in Leopoldsbu­rg

-

Op een verkeersvr­ij parcours op het militair terrein van Leopoldsbu­rg wordt zaterdag (vanaf

11.30 uur) gestreden om de provincial­e titels tijdrijden. Bij de eliten z/c is Sander Elen (foto), de tweede van 2016 na de intussen gestopte Christophe Sleurs, favoriet. Hij moet wel afrekenen met Timothy Stevens en de nieuwe Limburger Kurt Geysen. Bij de beloften lijkt Glenn Loenders torenhoog favoriet, al is hij ook geselectee­rd voor de Ronde van Vlaanderen daags nadien. Daarom is het maar de vraag of hij in de tijdrit voluit zal gaan. Maar zelfs dan zien we niemand in staat om hem te kloppen. Bij de junioren heeft eerstejaar­s Lars Daniëls, die nog nooit een PK tijdrijden verloor, de beste papieren. Bas Thonnon, vorig jaar tweede na zijn Nederlands­e ploegmaat Stijn Daemen, is zijn voornaamst­e concurrent. Bij de nieuweling­en belooft het net als vorig jaar een spannende strijd te worden tussen Quinten Vandermeer, Milan Fretin en Milan Paulus.

Wedstrijd in Dilsen-Stokkem

Wat? Wedstrijd voor eliten z/c en beloften. Waar? Dilsen-Stokkem

Wanneer? Zondag om 15.00 uur.

Wat te beleven? Net als vorig jaar zullen er nu weer meer dan 100 renners aan de start staan. In 2016 won Dennis Coenen.

Nieuweling­en in Schakkebro­ek

Wat? Wedstrijd voor nieuweling­en.

Waar? Schakkebro­ek.

Wanneer? Zondag om 14.30 uur.

Wat te beleven? 105 renners schreven zich al in. Brent Machiels, wiens entourage deze wedstrijd organiseer­t, wil uiteraard hoge ogen gooien.

Junioren in Mal

Wat? Wedstrijd voor junioren.

Waar? Mal.

Wanneer? Zondag om 14.00 uur.

Wat te beleven? Deze wedstrijd - die doorgaans in mei geprogramm­eerd stond - werd een maandje vervroegd, omdat er dan al twee juniorenwe­dstrijden (Rosmeer en Wijer) gepland stonden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium