Het Belang van Limburg

“Politie vroeg ons allemaal om binnen te blijven”

-

STOCKHOLM - Hoeselaar Frederique Pirenne (34), die twee jaar geleden een communicat­iebureau in Stockholm oprichtte, was vrijdag aan het werk op amper 800 meter van Fridhemspl­anen, het plein waar rond 15 uur schoten werden gehoord. “Achteraf bleek het om een vals gerucht te gaan. Maar de politie heeft ons wel gevraagd om tijdelijk binnen te blijven en niet in de buurt van het raam te komen”, vertelt Frederique,

“Stockholm is in shock”, vertelt Frederique, die in de Zweedse hoofdstad leiding geeft aan 53 werknemers. “Doordat het metroverke­er is stilgelegd, raken heel wat van hen niet thuis. Twee medewerker­s zijn volledig van de kaart omdat ze vreesden dat een van hun familieled­en was getroffen. Gelukkig bleek alles in orde. De zus van een medewerker heeft wel gezien hoe de truck op die mensenmass­a is ingereden. Echte paniek is er in mijn buurt niet uitgebroke­n, maar de inwoners reageren uiteraard erg aangeslage­n. Terreur komt plots heel erg dichtbij. Ik heb zelf ook onmiddelli­jk gecontrole­erd of mijn dochtertje ongedeerd was”, zegt hij.

Voor Frederique is het al de derde keer dat hij een aanslag van dichtbij meemaakt. “In 2011 zat ik toevallig in het Noorse Oslo toen er een bom ontplofte voor het kantoor van de premier (de aanslag van Anders Breivik, nvdr.) en in maart 2016 was ik in het Turkse Istanboel op het moment van een dodelijke aanslag in het centrum.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium