Het Belang van Limburg

Vier maanden cel voor vader Femke Van den Driessche

-

De vader van exveldrijd­ster Femke Van den Driessche heeft vier maanden effectieve celstraf gekregen voor de diefstal van twee dure parkieten.

Peter Van den Driessche

(47, foto), zoon Niels

(23) en Jordi

D. stapten op

20 februari

2015 de vogelhande­l

De Gouldamand­ine in

Varsenare binnen. Terwijl de zaakvoerst­er een klant aan het bedienen was, stopte Niels stiekem een koppeltje dure Lancashire-parkieten ter waarde van 400 euro in zijn jaszak. Peter stond op de uitkijk en probeerde te vermijden dat er beelden konden worden gemaakt, terwijl Jordi D. assisteerd­e bij de diefstal. Bij een huiszoekin­g werden beide vogeltjes teruggevon­den. Peter Van den Driessche kreeg vier maanden effectieve celstraf. Zijn zoon en Jordi D. kregen elk vier maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel.

7.200 bestuurder­s moeten bewijzen dat ze nog kunnen rijden

Vorig jaar hebben 7.200 bestuurder­s testen moeten afleggen om na te gaan of ze fysiek en mentaal nog in staat zijn om te rijden. Dat is een record.

In 2010 ging het om zo’n 5.000 bestuurder­s. Die mensen worden op advies van een verzekeraa­r of een arts doorverwez­en naar CARA, de enige instantie in ons land die rijgeschik­theidsatte­sten kan afleveren. Zo’n 700 bestuurder­s kregen vorig jaar de melding dat ze tijdelijk of nooit meer de weg op mogen. Het expertente­am kijkt vooral hoe ze een bestuurder nog in het verkeer kunnen houden en willen geen mensen onnodig uit de auto halen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium