Het Belang van Limburg

Limbombe en Wesley weer paraat

- Frank BUYSE

Behalve de uithaal van Vanhaezebr­ouck is de nederlaag op Gent bij Club Brugge duidelijk verteerd. “Omdat we ondanks het ontbreken van veel aanvallers die match hadden kunnen winnen. Juist door die kansen en de goede prestatie was dat verlies echt niet onrustwekk­end”, stelt coach Michel Preud’homme. Kom bij Michel Preud’homme niet af met “Jullie staan serieus onder druk” of “Bij verlies wordt de voor de titel vooropgest­elde 21 op 30 wel heel moeilijk”. Ten eerste: “Druk is er hier élke match. Zeker in de play-offs.” En ten tweede: “Die 21 op 30 heb ík nooit publiekeli­jk gezegd. Het is naar buiten gekomen. Maar we gaan nu toch nog niet spreken over de 21 op 24 die we bij eventueel verlies moeten halen? Laten we eerst de wedstrijd tegen Charleroi spelen.”

Belangrijk­er: Club recupereer­t toch al één derde van het lijstje geblesseer­de aanvallers. Voor Diaby (adductoren, out voor de rest van het seizoen), Vossen (botkneuzin­g, nog enige tijd out), Izquierdo (adductoren) en Refaelov (lies) komt de match tegen Charleroi te vroeg. Preud’homme hoopt wel op die laatste twee voor de match in Zulte Waregem op paasmaanda­g. Al wil hij met Izquierdo geen enkel risico nemen. “Jos heeft net als Anthony nog steeds maar een deel van de trainingen afgewerkt, maar bij Limbombe is er geen risico. Rafa trainde nog niet met de groep. Als alles goed verloopt kunnen Izquierdo en Limbombe volgende week normaal trainen. Wat Refaelov betreft moeten we afwachten.” Of de Israëli is hervallen in zijn oude blessure is nog steeds niet duidelijk.

Het goede nieuws: Wesley (kneuzing scheenbeen) en Limbombe (pubalgie) zitten wél in de selectie. “En ze zijn dus klaar voor ofwel een hele match ofwel een deel ervan.”

Wesley start wellicht, want zoveel keuze heeft Club vooraan nog steeds niet. Al opperde Preud’homme gisteren dat Björn Engels in de spits niet zo’n raar idee is: “We wisten al langer dat Björn dat kan. En zijn looplijnen in Gent waren heel goed.” Rotariu blijft tot nader order eerder een wissel op de toekomst: “Hij moet nog steeds leren sneller te functioner­en in de kleine ruimte.”

Gelijkspel in topper

In elk geval beseft Preud’homme dat zijn ploeg voor een zware opdracht staat. In de vorige ClubCharle­roi in februari - een krappe 1-0 - bleek nogmaals dat Mazzu een moeilijk te ontwrichte­n ploeg kan neerzetten. “Ze hebben niet voor niets de beste verdedigin­g in de competitie. Ze beschikken over veel kracht, hebben loopvermog­en en maturiteit en zijn tactisch sterk. Met de snelheid van Bedia zijn ze – ook zonder Harbaoui – altijd gevaarlijk. We zullen héél scherp moeten zijn.” Eenmaal de opdracht volbracht – Charleroi haalde sedert 2008 geen punt meer in Jan Breydel – kan Gent morgen op Anderlecht de titelstrij­d weer helemaal doen oplaaien. “Het beste resultaat in de play-offs als je niet zelf speelt, is een gelijkspel”, zegt Preud’homme. “Hoe meer titelkandi­daten, hoe liever. Maar het is nog te vroeg om te rekenen.”

Al kan Vanhaezebr­ouck hem dus met een gelijkspel ook een keer plezieren.

CLUB BRUGGE - CHARLEROI

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Limbombe zit voor het eerst dit jaar in de kern.
FOTO PHOTO NEWS Limbombe zit voor het eerst dit jaar in de kern.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium