Het Belang van Limburg

“Niet met Mechele in de spits”

-

Door een gebrek aan aanvallers viel bij Club Brugge vorige week centrale verdediger Björn Engels in als spits. Bij STVV woedt het tekort aan spitsen momenteel nog feller. Probeert Ivan Leko het op Sclessin met Brandon Mechele in de aanval? “Dat hoort niet meteen tot de plannen”, glimlacht de Truiense coach.

“We haalden het vorig weekend zonder spitsen, maar eerlijk: ik speel toch liefst van al met twee man voorin”, aldus Leko. “De hele week trainen met een beperkt aantal aanvallers is niet ideaal.” De Kroaat zag Wolke Janssens terugkeren, maar wellicht komt de match op Standard nog te vroeg voor de spits die amper twee groepstrai­ningen in de benen heeft. “Hoe we het aanpakken, zal iedereen zaterdag wel zien. Tegen Waasland-Beveren werkte ons plan. Roman Bezus speelde een sterke wedstrijd. Op training laat hij zien dat hij er veel zin in heeft. Dat hij kwaliteite­n heeft, weet ik al lang. Maar een speler moet vooral renderen.”

Bezus krijgt tegen Standard allicht een nieuwe kans in de basis, want ook Vetokele ligt nog steeds in de lappenmand, net als Swers. Abrahams moet voorlopig vrede nemen met een invalbeurt. Overweegt Leko om op Sclessin de tactiek van Michel Preud’homme toe te passen? Naar het voorbeeld van Engels in de spits nu ook Brandon Mechele in de punt van de aanval? “Zou kunnen. (lacht) Neen, het behoort niet direct tot de plannen”, besluit de Truiense oefenmeest­er.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Ivan Leko.
FOTO JEFFREY GAENS Ivan Leko.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium