Het Belang van Limburg

“Alles doen opdat Genk de optie in mijn contract licht”

-

Ontspannen sfeertje bij Genk. Coach Albert Stuivenber­g grapt tijdens de persconfer­entie: “Jean-Paul maakte er twee op training. Dat belooft. Oei, hopelijk leg ik nu niet te veel druk.” Reactie van Boëtius: een grijns. JP en druk in één en dezelfde zin? Dat vloekt. Hoewel. Als het thema Feyenoord even wordt aangesnede­n, wordt hij toch nerveus. “Ze worden eindelijk nog eens kampioen, daar ben ik zeker van. Maar ze maken het wel spannend. Het begint stilaan te kriebelen.” Een kruising van ernst op het veld en goeie luim in de kleedkamer, zo kan je Boëtius het best typeren. Zijn ontwapenen­de lach zegt alles. “Heeft er ook mee te maken dat ik me hier in Genk lekker in mijn vel voel”, straalt hij. “Toen ik tekende, was ik overtuigd dat dit voor mij een goeie club was. Dat gevoel is nadien alleen maar versterkt. Mijn vriendin en ik, we zijn hier gesetteld. Ik hoop dat ik hier volgend seizoen nog rondloop. Ik zal in ieder geval alles in het werk stellen, opdat de club die optie in mijn contract licht.” Doelpunten helpen daarbij. Tegen Lokeren maakte hij eindelijk zijn eerste.

“De spelers hadden erop aangedrong­en”, glimlacht hij. “‘Tijd om je rekening te openen’, hadden ze voor de wedstrijd gezegd. Wie ben ik om dat te weigeren? De laatste weken gaat het goed. Maar ik voel dat er nog rek op zit. Ik wil blijven groeien.” Roeselare wordt dus zijn tweede slachtoffe­r? “Nou, we zijn gewaarschu­wd. De ploegen uit 1B lieten vorige week verrassend­e resultaten optekenen. Roeselare is een pittige ploeg, zeker weten. Dat neemt niet weg dat we die match moeten winnen. Als dat niet lukt, moeten we in de spiegel kijken.” Coach Stuivenber­g deelt die mening. Maar ook hij is op zijn hoe-

de. “Roeselare is een volwassen, ervaren team. Vergelijkb­aar met Zulte Waregem. De ploeg heeft enkele spelers die bewust een stap terug hebben gezet om zich in de kijker te voetballen bij eersteklas­sers. Ze zijn heel gevaarlijk in de omschakeli­ng. Aan ons om gefocust naar ginds te gaan. Natuurlijk kan een mindere match altijd. Maar we moeten ervoor zorgen dat ons dat in Roeselare niet overkomt.” (rco)

Susic: Fenerbahçe? - Volgens Bosnische bronnen zou het Turkse Fenerbahçe belangstel­ling hebben voor Tino-Sven Susic. Marco Bizot is in gesprek met AZ. (rco)

 ?? Foto BELGA ?? Boëtius maakte vorige week tegen Lokeren zijn eerste goal voor Genk.
Foto BELGA Boëtius maakte vorige week tegen Lokeren zijn eerste goal voor Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium