Het Belang van Limburg

“Bij winst weg van laatste plaats”

Christophe Bertjens is onterechte rode kaart in Tubeke nog niet vergeten

- Christophe BERTJENS Piet DINGENS

Lommel hoopt in Tubeke zijn spectacula­ire opmars in de play-downs verder te zetten. Een loodzware opdracht, want de Waals-Brabanders zorgden dit seizoen al voor geween en tandengekn­ars aan de Gestelsedi­jk. De 3-6-thuisneder­laag in oktober was een ongezien dieptepunt in de clubhistor­ie en de laatste uitmatch eindigde op 2-0, na onterecht rood voor Bertjens. “Met dank aan speler Camargo en vierde ref Alho-Guerreiro”, gromt de goalgetter.

Op die koude winterdag in januari haalde Camargo, de Braziliaan­se flankspele­r van Tubeke, zich de hoon van voetbalmin­nend België op de hals. Zijn laakbare actie - hij veinsde een kopstoot van Bertjens en ging theatraal neer - werd geregistre­erd door de tv-beelden. Camargo schoot toen niet alleen Lommel, maar ook zichzelf in de voet. Hij kreeg drie speeldagen schorsing van het Bondsparke­t.

“De jongste weken stond hij niet meer in de ploeg”, schokschou­dert Bertjens. “Maar als ik hem zie en hij wil handjes schudden, dan negeer ik hem. Het was compleet respectloo­s wat hij deed.”

Met of zonder Camargo, Tubeke wordt weer een helse klus.

“Dat weet ik”, knikt Bertjens. “Met Diallo, Zenke, Lee en Laurent beschikken ze over uitstekend­e aanvallers. Het is traditione­el een zware tegenstand­er voor ons. Brute kracht, vaak op of over het randje, slecht veld. Onze organisati­e zal op alles voorbereid moeten zijn.”

Dat wordt een extra aandachtsp­unt voor Lommel. De zeges tegen Cercle en OHL waren verdiend, maar in het openingskw­artier kroop United telkens door het oog van de naald.

“Het zal er vanaf de eerste minuut boenk op moeten zijn”, beseft Bertjens. “In dat geval maken we zeker kans. We weten dat we bij winst van de laatste plaats weg zijn en dat we dan tot op één punt van Tubeke naderen. Een paar weken geleden was dat voor de buitenwere­ld nog ondenkbaar. Maar dankzij onze werkkracht, doorzettin­gsvermogen en herwonnen vertrouwen hebben we in korte tijd een hele weg afgelegd. Ook de fans geloven er weer in. Van hun fantastisc­he steun tegen OHL kregen we vleugels.”

Ook havik Bertjens spreidde de jongste weken zijn vleugels weer. Met puntgave treffers tegen Cercle en OHL bracht hij zijn doelpunten­totaal op twaalf.

“Na een heel goede periode, waarin ik bijna elke match scoorde, heb ik vijf duels droog gestaan”, zegt hij. “Dat kwam omdat ik in januari en februari onverklaar­bare maagklacht­en kreeg. Ik moest vrijwel elke nacht overgeven. Intensief onderzoek bracht geen euvel aan het licht, maar sinds kort ben ik weer de oude. Maar al die tijd bleef ik me inzetten voor de ploeg en dus was ik teleurgest­eld en boos dat ik tegen Lierse en Antwerp op de bank zat. Na de reguliere competitie heb ik een goed gesprek gehad met coach Tom Van Imschoot, waarin alles uitgeklaar­d werd. Hij verzekerde me dat de club me absoluut wil houden, ook bij een eventuele degradatie. Intussen voel ik me weer top, mentaal fris en vol vertrouwen, net als de hele ploeg. Aan onze mentalitei­t zal het in Tubeke dus zeker niet liggen.”

 ?? FOTO DD ?? Als Camargo handjes wil schudden, negeer ik hem. Het was compleet respectloo­s wat hij deed Christophe Bertjens: “In januari en februari moest ik vrijwel elke nacht overgeven. Gelukkig ben ik sinds kort weer de oude.”
FOTO DD Als Camargo handjes wil schudden, negeer ik hem. Het was compleet respectloo­s wat hij deed Christophe Bertjens: “In januari en februari moest ik vrijwel elke nacht overgeven. Gelukkig ben ik sinds kort weer de oude.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium