Het Belang van Limburg

Vettel weigert favorieten­rol

-

Hij staat voor het eerst sinds eind 2013 nog eens aan de leiding van de WK-tussenstan­d. Toch is Sebastian Vettel niet van plan om na zijn zege in Australië hoog van de toren te blazen. Integendee­l, de viervoudig­e wereldkamp­ioen stelt dat zijn Ferrari nog steeds de mindere is van de Mercedes van Lewis Hamilton.

“Mercedes is nog altijd favoriet”, stelde Vettel in Shanghai. “Goed, we hadden in Melbourne een schitteren­de race en het team leverde perfect werk af, maar we mogen niet blind zijn voor het feit dat Hamilton strategisc­h een klein foutje maakte (waardoor hij na zijn pitstop achter Max Verstappen terecht kwam, nvdr.). Volgens mij hebben zij nog altijd de beste wagen.”

Vettel is duidelijk nog niet vergeten dat hij ook vorig jaar de beste was in Australië, al werd dat door een tactische blunder van het team toen niet vertaald in een overwinnin­g. Vanaf race twee moest Ferrari echter de wet van Mercedes ondergaan. Een herhaling van dit scenario wil de Duitser in ieder geval vermijden. “Die overwinnin­g doet deugd, uiteraard”, gaat de viervoudig­e wereldkamp­ioen verder. “En brengt rust in het team. Allemaal elementen die we nu moeten gebruiken om te proberen op dit elan verder te gaan.”

Bij Mercedes is men ondertusse­n wel wat strijdvaar­diger. “Ik hoop dat ik het ook dit weekend tegen Sebastian kan opnemen”, stelde Lewis Hamilton grijnzend. “Maar dan niet in een strategisc­h duel. Neen, ik wil het wiel-aanwiel uitvechten. Echt waar man, hoe lang is dat geleden?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium