Het Belang van Limburg

“Ik spreek met mijn voeten”

Wordt Ali Yildiz de redder in nood?

-

KVK Wellen krijgt op papier een hapklare brok voorgescho­teld: staartploe­g RC Mechelen. De rode lantaarn heeft op verplaatsi­ng welgeteld twee puntjes gesprokkel­d. En haar laatste winstmatch dateert van 26 november 2016 tegen - jawel - KVK Wellen!

Daan PAREDIS In Betekom is er voor de Limburgers, ondanks de schamele 3-3, een redder in nood opgestaan: Ali Yildiz. Bij zijn invalbeurt vond hij, na 17 speeldagen droogte, eindelijk nog eens de weg naar de netten. In het begin van het seizoen gaf de spits nochtans zijn visitekaar­tje af met dertien goals in zeven wedstrijde­n. Hij bombardeer­de zich toen zelfs tot topschutte­r in de reeks. Een kuitbeenbr­euk strooide echter roet in het eten.

“Dat heeft mijn seizoen verpest”, sakkert Yildiz. “Ik keerde immers te vroeg terug en ik speelde een aantal matchen met een kleine spierscheu­r. Die blessures blijven me elk jaar teisteren, toch vecht ik steeds terug. Mentale sterkte is een kwaliteit op zich. Nu opnieuw raak treffen, doet ook goed, dat geeft altijd nog extra vertrouwen. Uiteindeli­jk scoorde ik dit seizoen tot nog toe veertien keer in achttien wedstrijde­n, wat helemaal niet slecht is.” Met de komst van Racing Mechelen staat er aan de Houtstraat een must-win op het programma voor de thuisploeg. “Zij spelen wel zonder druk, terwijl wij nog alles te verliezen hebben. We moeten dus op onze hoede zijn”, waarschuwt Yildiz.

Trainerswi­ssel

Zijn doelpunt tegen Betekom was ook zijn eerste onder de nieuwe coach Vanhamel.

“Ik ga geen woorden vuil maken aan de trainerswi­ssel. Ik spreek met mijn voeten, niet met mijn mond. Op dit moment telt er maar één ding: het behoud verzekeren. Ik ga er alles aan doen om dat doel te behalen. Zit ik op de bank, dan supporter ik, sta ik op het veld, dan doe ik mijn best voor het team. Eens we gered zijn, zet ik mij pas opnieuw aan tafel met het bestuur. We zien wel waar het schip strandt.”

WELLEN: Bij Güvenc staat nog een vraagteken door een blessure aan de bil. Proesmans is geschorst, Vinken keert terug.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Yildiz vond vorig weekend na 17 speeldagen droogte nog eens de weg naar doel.
Foto SERGE MINTEN Yildiz vond vorig weekend na 17 speeldagen droogte nog eens de weg naar doel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium