Het Belang van Limburg

“Te veel blessures gehad”

Zelfs nummer acht Beringen heeft nog punt nodig voor het behoud

- Jos CASTERMANS

Als we uitgaan van drie dalers zijn maar liefst zeven ploegen nog niet gered. Peer, Landen, Bregel, Zonhoven, Hoeperting­en, maar ook Vlijtingen en Beringen kunnen ondanks hun 35 punten nog zakken. “Raar toch”, zegt trainer Nordine Barka van Beringen. “Vorig seizoen heeft Hoeperting­en zich met 29 punten gered en nu ben je met zes punten meer nog niet veilig. We moeten dus nog een punt halen, al vermoed ik dat we ook gered zullen zijn, wanneer we nul op zes halen.” Beringen wilde beter doen dan vorig seizoen. Men sprak van de top vijf, van de eindronde en om dat te bereiken moesten de vele tegengoals worden aangepakt. Aanvankeli­jk leek dat ook te lukken, want na tien matchen stond KVK op de derde plaats met twintig punten. Maar dan volgde een periode van één op achttien en later een afwisselin­g van verliesmat­chen tegen degradatie­kandidaten zoals Hoeperting­en en Bregel, maar ook overwinnin­gen tegen Vlijtingen (6-0) en in Bilzen (1-3). Maar - en dit ondanks nog enkele bijgehaald­e verdediger­s - telt Beringen nu zes punten minder dan vorig seizoen op hetzelfde tijdstip. “Ik ben blij dat de voorzitter en de managers me in de mindere periode zijn blijven steunen”, zegt Barka. “Alles had te maken met de blessures van Claes, Maes, Eren, Grondelaer­s en Bilican. Zij zijn bepalende spelers en vooral het wegvallen van Claes achteraan hebben we erg gevoeld. Vlaijen heeft ons drie matchen gedepannee­rd, Goossens is erbij gekomen en aan Wende hebben we door blessures niks gehad. Zijn overeenkom­st is trouwens ontbonden. Op die momenten hebben we twintig goals in vijf matchen geslikt. Pak daar de helft eens van weg. En Eren missen we ook. Met hem erbij hebben we 28 punten gehaald, zonder hem slechts zeven.” “Natuurlijk kijk ik naar bevorderin­g.

Als ik mijn spelersker­n overloop, vind ik het erg dat ik dit moet doen. Helson heeft geen gemakkelij­k programma, maar Betekom en Diest ook niet. Ik vermoed dat er in eerste drie dalers gaan zijn, want ik ga ervan uit dat Wellen zich redt. Bij ons is iedereen tussen de plaatsen veertien en acht nog niet gered. Als wij maar één of twee spelers hadden moeten missen, waren wij daar nu niet bij ge- weest. Wij spelen nog tegen Peer en Zonhoven. Twee degradatie­kandidaten. Normaal moeten wij het vereiste puntje hier wel uit halen, al weet je dat in voetbal veel kan.”

Beringen heeft naar volgend seizoen toe Arjah (Lutlommel) , Creyns (Bree), Riyani (Bree) en Reynders (Vlijtingen) bijgehaald. Namen toch in eerste. En verder ook Oualach (Zonhoven), Vandereyd (Alken) en Snoeks (Lommel United).

“De bedoeling is voor meer evenwicht in de kern te zorgen. Als ik een vervanger moet brengen, verwacht ik daar meer van dan nu.”

 ?? FOTO RL ?? Nordine Barka kan nog niet gerust achterover leunen: “Toch vermoed ik dat we ook gered zullen zijn als we nul op zes pakken.”
FOTO RL Nordine Barka kan nog niet gerust achterover leunen: “Toch vermoed ik dat we ook gered zullen zijn als we nul op zes pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium